Cel mai periculos oraș din lume este plin de cadavre „mâncate de porci”. Familiile nu au curaj să iasă să le ridice și să le îngroape

Sambata, 25 Mai 2024, ora 17:41
19204 citiri
Cel mai periculos oraș din lume este plin de cadavre „mâncate de porci”. Familiile nu au curaj să iasă să le ridice și să le îngroape
Haiti a căzut pradă bandelor violente FOTO / captură France 24

Străzile capitalei Haiti, acum cel mai periculos oraș din lume, sunt presărate cu corpuri umane care au fost mâncate de animale.

Porcii și câinii sălbatici se hrănesc cu cadavre deoarece zona este prea periculoasă pentru ca familiile celor uciși în violențele dintre bande să intre să recupereze cadavrele și să le ofere înmormântări adecvate. Peste 2.500 de oameni au murit în doar trei luni de tulburări în capitala statului Haiti.

Un război oribil al bandelor devastează capitala Haiti, Port-au-Prince, de luni de zile. Acum, victimele sunt lăsate să se degradeze pe străzi, unele nu au mai fost găsite, iar altele cad victime ale animalelor insulei, relatează LA Times.

În prezent, victimele sunt lăsate să se descompună pe drumuri, unele dintre ele nefiind văzute niciodată, iar altele sunt victimele animalelor de pe insulă, relatează LA Times.

O armată de bătăuși, condusă de liderul "Barbecue" (Grătar), a preluat controlul orașului devastat, în ceea ce ar putea fi începutul unei lovituri de stat sângeroase.

Jimmy Grătar Chérizier, liderul celei mai puternice alianțe de bande din Haiti, le-a ordonat acoliților săi să "ardă toate casele care le ies în cale".

Oficialii cred că 80% din oraș este controlat în prezent de aproximativ șase bande violente diferite.

ONU a trimis o unitate specială de poliție din Kenya pentru a ajuta la reducerea distrugerilor și a haosului pe insula din Caraibe.

Copiii unui politician american, misionari, uciși în Port-au-Prince

Astăzi, un politician american, republicanul Ben Baker, a anunțat că fiica și ginerele său au fost uciși în orașul devastat.

El a spus că fiica sa Natalie și partenerul ei, Davy, lucrau ca misionari cu normă întreagă.

Tatăl cu inima frântă a postat o declarație online în care se poate citi: "Cei mai mulți dintre voi știți că fiica mea și ginerele meu, Davy și Natalie Lloyd, sunt misionari cu normă întreagă în Haiti.

"Au fost atacați de bande în această seară și au fost uciși amândoi. Au plecat împreună în Rai.

"Vă rog să vă rugați pentru familia mea, avem nevoie disperată de putere. Și vă rog să vă rugați și pentru familia Lloyd. Nu am alte cuvinte deocamdată".

Ei au fost uciși în nordul orașului Port-au-Prince, alături de o altă persoană neidentificată.

Tânărul cuplu lucra pentru Missions for Haiti, care a anunțat online moartea lor. Organizația caritabilă a declarat că cei doi au fost prinși într-o ambuscadă, în timp ce ieșeau dintr-o biserică, de trei camioane de membri ai unei bande.

Organizația caritabilă a precizat că Davy a fost dus într-o casă unde a fost legat și bătut.

Cuplul ar fi fost împușcat mortal joi, 23 mai, în jurul orei 21:00.

Deși nu a fost clar care bandă este responsabilă pentru moartea lor violentă, doi lideri controlează teritoriul din zonă.

Unul dintre ei, numit Chyen Mechan (câine - în creola haitiană) deține controlul asupra zonei în care au avut loc împușcăturile. Numele său real este Claudy Clestin și este fost funcționar public demis din guvernul haitian.

Liderul unei alte bande, cunoscută sub numele de General Jeff, controlează, de asemenea, un teritoriu din apropierea locului unde a fost ucis cuplul.

Ambele bande fac parte, de asemenea, dintr-o coaliție cunoscută sub numele de Viv Ansanm, care se traduce prin "Trăiți împreună".

Liderul Grătar a unit bandele pentru a da jos

Haiti se află în stare de urgență din 4 martie, după ce bande puternic înarmate au asediat capitala în încercarea de a răsturna guvernul. Cadavrele se îngrămădesc pe străzile orașului Port-au-Prince, care este cuprins de un război civil total între peste 200 de bande nemiloase, o forță de poliție slabă și, recent, escadroane ale morții conduse de cetățeni. În mijlocul măcelului fără de lege, există numeroase rapoarte de crime, violuri, incendii și răpiri, în timp ce bande, altădată rivale, s-au unit pentru a conduce atacuri coordonate.

La începutul lunii martie, Jimmy "Grătar" Chérizier, liderul celei mai puternice alianțe de bande din Haiti, G9, a declarat că bandele nemiloase din țară se unesc pentru a-l înlătura pe premierul interimar Ariel Henry.

Grătar - renumit pentru faptul că își arde victimele de vii - a coordonat atacurile asupra aeroportului principal, a celor mai mari două închisori din țară, a depozitelor de combustibil și a secțiilor de poliție, paralizând țara. Premierul Henry a rămas blocat în străinătate și a fost de acord să se retragă la 11 martie. Dar violențele nu s-au diminuat. În schimb, bandele au încercat să profite de haos pentru a cuceri mai multe teritorii. Potrivit rapoartelor, acestea controlează acum peste 90% din Port-au-Prince.

Schimburile de focuri de armă fac ravagii pe străzi, locuitorii s-au baricadat în casele lor, iar jumătate din populația haitiană se străduiește să aibă acces la hrană. Cel mai nou val de violență care a lovit țara afectată înainte de o serie de dezastre naturale a ucis mii de oameni și a strămutat sute de mii de persoane. Potrivit ONU, mica națiune din Caraibe se află acum într-un punct critic.

Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
În timp ce războiul din Ucraina continuă și campania prezidențială din SUA e în toi, liderii NATO încearcă să pregătească Alianța pentru toate scenariile posibile. Miniștrii german...
Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
Armata americană a lansat un program clandestin în timpul crizei COVID pentru a discredita vaccinarea cu vaccinul Sinovac al Chinei - o răzbunare pentru eforturile Beijingului de a da vina pe...
#haiti, #violente, #bande, #morti, #misionari, #SUA , #Haiti
  1. Prezența militară americană în Europa va fi redusă. Semnele de întrebare ridicate de viitorul militar al țărilor UE
  2. Dezvăluire Reuters: Campanie secretă anti-vaccinare dusă de SUA pentru a submina China, în timpul pandemiei
  3. Mașină făcută scrum într-o localitate din Cluj. Care a fost cauza incendiului
  4. Războiul dronelor. Cum i-au venit de hac dronele rusești temutei Baba Iaga a Ucrainei
  5. Accident tragic în Prahova: O femeie de 39 de ani a murit și alte patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite
  6. Atac ucrainean masiv, cu 70 de drone, asupra unei baze aeriene rusești din Morozovsk
  7. Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice. ”Este un progres tehnologic care ar putea fi util”
  8. Zeci de persoane au stat minute bune blocate cu capul în jos, într-un parc de distracții din SUA VIDEO
  9. Protest cu 250.000 de oameni în Franța împotriva extremei drepte, aflată în ascensiune înaintea alegerilor generale VIDEO
  10. „Trage și fugi“. Războiul din Ucraina inaugurează o nouă eră, cea a unui tip de armament extrem de mobil