Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”

Marti, 20 Februarie 2024, ora 21:30
6078 citiri
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Mașini în trafic FOTO / Unsplash

Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor Capitalei. Una dintre cele mai mari probleme este că zonele în care sunt concentrate birourile marilor corporații nu sunt și aproape de cele care oferă condiții optime de locuit.

Dacă în privința instituțiilor statului, care sunt concentrate în centru, nu există o soluție, pe partea de clădiri destinate birourilor se poate interveni.

Dacă ne-am imagina un scenariu în care drumul la birou nu ar fi mai lung de 15 minute? Majoritatea bucureștenilor petrec peste 90 de ore anual în trafic, iar Capitala se află pe locul 9 la nivel european după metropole precum Londra, Paris sau Bruxelles.

Diferența constă însă în potențialul neexploatat pe care îl are Capitala României.

Terenul de lângă Hala Laminor, o zonă fără nicio investiție este la o distanță de 15 minute cu metroul de centru.

Hala Laminor a devenit un centru pentru organizat evenimente. Controversele privind investițiile în acea zonă se împart pe mai multe categorii. În primul rând, primarul Robert Negoiță argumentează faptul că acel teren este deținut de fratele său prin faptul că nu ar exista investitori interesați de Sectorul 3.

Deținătorii acelui teren ar dori să dezvolte un cartier rezidențial în zonă. Primarul Negoiță promite chiar și un pasaj de acces către noile blocuri de locuințe.

"Normal, este o zonă care nu este vânată din punct de vedere al birourilor, rezidențialul merge pentru că este stație de metrou și în 15 minute ești la Stația Unirii cu metroul. Și este normal pentru că investițiile lor sunt sigure, ei știu că vor vinde acele apartamente, la birouri trebuie să asiguri niște condiții, un management atrăgător, pentru a veni marile companii.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Nu ai o siguranță că se vor ocupa acele spații, noi oricum în București avem spații de birouri în excedentare exagerat", spune Dan Trifu, președintele asociației Eco-Civica.

Pe de altă parte, acele clădiri care nu sunt folosite sunt concentrate într-o singură zonă.

"Problema este că aici trebuie să intervină și autoritățile să asigure tot ce trebuie, infrastructură, să îi mai dirijezi. Zonele neconsolidate se numesc în noul PUG (Plan Urbanistic General) în care le dai voie să facă ce vor ei dar să asigure această infrastructură de transport și utilități. Acum dacă vor să îți facă birouri, pe răspunderea lor...

Ar fi ideal să ai o zonă de birouri, o zonă verde și după aia rezidențial ca să îi aduci pe toți acolo.", mai spune activistul.

Planul care ar aduce viziune în dezvoltare

Problema dezvoltatorilor care construiesc haotic este una amplu dezbătută într-un Plan Urbanistic General al Capitalei, care este aproape finalizat în acest moment și așteaptă să intre la vot și care ar rezolva multe dintre disputele dintre autorități și investitori.

Nici noile construcții nu ar trebui să aștepte după clarificarea unei strategii de dezvoltare și nici cetățenii nu ar simți emoțiile de a cumpăra o locuință fără garanția faptului că vor avea tot ce le trebuie în acea zonă.

"Asta este și noua viziune a PUG-ului, atrageți infrastructură de utilități, rutieră, dar să dezvolți corect. Nu ca acum, îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale, cum face Negoiță”, spune Dan Trifu.

De ce nu ar renta pentru dezvoltatori și investiția într-o clădire de birouri?

Marile corporații au făcut alegeri care să corespundă cu standardele impuse la nivel global. Iar clădirile din Pipera, special create pentru asemenea activități, au ajuns unica destinație a angajatorilor de renume.

Sunt însă multe zone din Capitală care ar putea deveni exemplu de urbanism modern și în care ia în considerare și binele celor care urmează să locuiască acolo. Unul dintre aceste exemple este prelungirea Ghencea.

"Au PUZ aprobat, Greenfield 2, pe 25 de hectare. Va fi chiar lângă CET Vest între Timișoara și Prelungirea Ghencea”, adaugă activistul.

Mai dificil a fost însă pentru locuitorii Greenfield să aibă și cale de acces înspre oraș, având în vedere că drumul ar fi presupus refacerea unui traseu prin pădure, ceea ce a atras atenția organizațiilor de mediu. Rămâne de văzut dacă acea zonă cu potențial își va găsi și o soluție de conectivitate sau de concentrare a activităților într-o comunitate locală, de la construirea de grădinițe până la alte facilități esențiale.

Romexpo sau alte zone de interes

Deocamdată accesul la Centrul Expozițional Romexpo este în plină dezvoltare, metroul direct care se construiește ar putea face ca sălile complexului, care sunt utilizate pentru marile evenimente acum, să devină și spații de lucru vânate. O altă zonă a Capitalei ar polariza afluxul de persoane care merg zilnic la birou.

Procesele care urmăresc acel teren bat pasul pe loc. Și din acest motiv nici statul nu prioritizează investițiile.

"Vor să pună mâna niște șmecheri pe ea, și este proprietatea statului, până la urma ar dori să dezvolte într-un fel zona expozițională, va veni și metroul în curte acolo, Magistrala 6, are stație chiar în spatele stației de pompieri."

Dar nu este singurul exemplu de vast spațiu care poate reprezenta salvarea din aglomerația cu care se confruntă bucureștenii zi de zi. Bulevardul Aviatorilor, zona Casei Presei Libere, sunt cunoscute deja pentru blocajul în trafic în care zecile de minute se transformă în ore. Între localitatea Otopeni și centru în fiecare dimineață și seară sunt mii de mașini care creează un peisaj dezolant.

"În zona înspre Otopeni sunt niște întreprinderi. Noroc că încep lucrările la magistrala de metrou, o să se dezvolte mult zona înspre aeroport pentru că sunt multe terenuri acolo.

Avem IMGB (Întreprinderea de mașini Grele București), toată zona IMGB-Berceni, sunt sute de hectare acolo, mai sunt niște platforme care au potențial de dezvoltare. Pe DN1 A înspre Chitila este de asemenea foarte mult potențial", mai spune Dan Trifu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Amenințări cu arma în Constanța. Un șofer a scos pistolul din cauza șicanărilor în trafic
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că poliţiştii din Eforie au fost sesizaţi, joi seara, cu privind la faptul că în timp ce se deplasa cu...
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
Percheziții la traficanți de droguri care acționau din 2022, în București și județul Timiș. Membrii rețelei făceau parte dintr-o structură internațională
La data de 17 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pun în aplicare...
#hala laminor, #romexpo, #urbanism, #trafic, #birouri , #primaria Capitalei