Selectionerul Romaniei, dupa infrangerea de la Campionatul European: Talentul nu e suficient

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 09:20
5257 citiri
Selectionerul Romaniei, dupa infrangerea de la Campionatul European: Talentul nu e suficient
Foto: Marius Ionescu/ swe2016.ehf-euro.com

Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei, Ambros Martin, a vorbit despre infrangerea suferita de "tricolore" la Campionatul European din Suedia.

Tehnicianul iberic a explicat ca fetelor noastre le lipseste forta fizica, iar talentul nu este suficient pentru marea performanta.

"Nu e un sentiment frumos cand pierzi, mai ales cand vezi cat au luptat fetele. Au luptat impotriva Danemarcei, impotriva scorului, impotriva unei bune performante a portarului lor si a apararii lor. Cand vezi ca incerci, incerci si nu merge, nu te simti bine. Danemarca a meritat sa castige pentru ca a fost mai buna, mai ales in repriza a doua.

Mai e nevoie de timp, lumea nu trebuie sa uite ca am avut doar doua saptamani la dispozitie sa pregatim acest turneu.

Nu e vorba de oboseala, poate echipa s-a simtit obosita, dar in genul asta de meciuri, miza semifinalei e mai mare decat oboseala. Dar e vorba de putere. Am vazut clar ca in duelurile unu la unu nu am avut succes. Deci nivelul fizic a facut diferenta. Doar cu talentul pe care il avem, nu e suficient. Trebuie sa muncim mult mai mult la partea fizica, asta am inteles din duelurile cu echipe ca Danemarca sau Norvegia. Ei sunt puternici pentru ca au o pregatire fizica mult mai buna. Repet, pe masura ce turneul merge inainte, partea fizica e mult mai importanta decat talentul. Si la asta trebuie sa lucram de la nivel de cluburi in Romania, nu aici.

In mod normal, cand pierzi te gandesti la situatiile in care aveai sansa sa inscrii si n-ai facut-o din situatii de unu la unu cu portarul, sau atunci cand am avut superioritate numerica. Da, au fost astfel de momente si e clar ca la nivelul asta, semifinale, finale, trebuie sa fii aproape perfect. Daca nu esti, iti vei aminti greselile", a declarat Martin, citat de lead.ro.

Romania a ratat sansa calificarii in semifinalele Campionatului European de handbal feminin dupa ce a pierdut meciul cu Danemarca, scor 21-17, in Grupa Principala II.

Dupa aceasta partida, echipa noastra va intalni Germania in duelul pentru locurile 5/6 din clasamentul final.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ambros Martin nationala Romania, #Romania echipa handbal, #Romania campionat European handbal , #Campionatul European Handbal Feminin