Romania a terminat pe pozitia pe care merita - locul 5

Sambata, 13 Decembrie 2008, ora 20:55
1715 citiri
Romania a terminat pe pozitia pe care merita - locul 5

Comentariu de Bogdan Predescu

Final de Campionat European pentru nationala Romniei de handbal feminin, cu o zi mai devreme decat ne-o doream cu totii. Echipa a terminat pe locul al 5-lea cea mai buna performata de care era in stare, la momentul actual.

Finala pentru locurile 5-6 de la Skopje, dintre Romania si Croatia a ajuns pana la prelungiri pentru a desemna castigatoarea, la capatul unui joc incrancenat, cu multe greseli de ambele parti. In cele din urma, fetele antrenate de Radu Voina au iesit corect dint competitie pe pozitia pecare chiar au meritat-o.

Cu Adina Meirosu si Carmen Amariei excelente in repriza a doua, Romania a invins cu 36-33 dupa doua reprize de prelungire. Croatele au egalat la 29 cu 28 de secunde inainte de finalul timpului regulamentar de joc. Ultimul moment de cumpana a fost imediat dupa startul minutelor aditionale, cand Croatia a condus cu 30-29, dar s-a prabusit apoi sub presiunea unei echipe tricolore dirijate din poarta de exceptionala Luminita Dinu.

La cei 37 de ani ai sai, Luminita Dinu a anuntat ca isi doreste sa se opreasca la finele acestui sezon, urmand sa investeasca in familie. Alaturi de ea, celelalte veterane ale echipei, Carmen Amariei si Narcisa Lecusanu s-au ferit sa vorbeasca despre viitorul lor la echipa nationala. De altfel, Lecusanu a incheiat competitia cu o tripla fractura de pomete, ultima accidentare si cea mai grava pentru marea noastra jucatoare ce a strans din dinti pe parcusrul europenelor.

In meciul pentru locul 5, a fost de aplaudat inca o evolutie excelenta a interului dreapta Melinda Geiger, folosita de banca tehnica abia pe finalul confruntarii de joi cu Norvegia. Tinara baimareanca si-a dovedit din plin talentul si a marcat 5 goluri, toate in prima repriza.

Spania a produs marea surpriza a semifinalelor reusind sa depaseasca nationala Germaniei. Portarul ibericelor, Mihaela Ciobanu a facut minuni intre buturi si a tras echipa in finala Europenelor. Lupta pentru aur va fi o reeditare a partidei din preliminarii, intre Spania si Norvegia, cand ibericele au smuls o remiza campioanelor olimpice. A doua semifinala a respectat calculul hartiei si nordicele au castigat fara drept de apel cu o Rusie intinerita de antrenorul Trefilov, departe de valoarea triplei campioane mondiale din 2001 incoace.

Victoria Spaniei din semifinale a mai atenuat din amaraciunea insuccesului nostru la iberice, esec care a blocat practic drumul Romaniei spre careul de asi al Campionatului European

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Campionat European handbal, #Romania locul 5, #Romania Croatia , #EHF