Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin

Duminica, 20 Noiembrie 2011, ora 17:10
3807 citiri
Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin

Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin cuprinde 18 jucatoare, fiind stabilit, duminica, dupa castigarea Trofeului Carpati.

Lotul Romaniei este urmatorul: Talida Tolnai, Tereza Paslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartas, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Aurelia Bradeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Varzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcau si Oana Chirila.

In lot nu au fost incluse Ionela Stanca (insarcinata), Patricia Vizitiu (accidentata) si Oana Gogorita.

Presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), Cristian Gatu, a declarat, duminica, agentiei MEDIAFAX, ca obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. "N-am mai vazut demult echipa nationala sa joace atat de bine si cu pofta atat de mare si asta nu poate decat sa ne dea sperante pentru CM din Brazilia. Obiectivul nationalei la Mondiale este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, iar fetele pot obtine asta in doua feluri: ideal ar fi titlul mondial si atunci am merge direct la Londra sau o clasare pe unul din locurile 2-7, care inseamna asigurarea unui loc in turneele preolimpice", a declarat Gatu.

La CM din Brazilia, Romania va juca in grupa C, la Sao Paolo, alaturi de reprezentativele Frantei, Braziliei, Tunisiei, Cubei si Japoniei. Tricolorele vor avea de luptat si cu fusul orar, urmand a disputa doua meciuri de la ora Romaniei 23.15, iar unul dupa miezul noptii, de la 01.45. Programul meciurilor Romaniei in grupa C este urmatorul: Romania-Tunisia (3 decembrie, ora 21.00, ora Romaniei), Romania-Cuba (5 decembrie, ora 21.00), Romania-Japonia (6 decembrie, ora 23.15), Romania-Brazilia (8 decembrie, ora 01.45) si Romania-Franta (9 decembrie, ora 23.15).

Componenta celorlalte grupe este urmatoarea:

Grupa A: Norvegia, Muntenegru, Angola, Germania, China, Islanda

Grupa B: Rusia, Kazakhstan, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Australia

Grupa D: Suedia, Danemarca, Croatia, Argentina, Coasta de Fildes, Uruguay.

Primele patru clasate din fiecare grupa se vor califica in optimile de finala (meciurile fiind programate in 11-12 decembrie), faza eliminatorie, la fel ca sferturile de finala (14 decembrie), semifinalele (16 decembrie), urmate de finale (18 decembrie). Echipa Romaniei nu se va muta din Sao Paolo, daca se va califica in fiecare faza superioara a competitiei.

Campioana mondiala se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, iar echipele clasate pe locurile 2-7 vor juca in turnee preolimpice, cele clasate pe locurile 2-4 avand drept de organizare al acestora. Turneele preolimpice sunt programate in luna mai 2012.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#lotul Romaniei campionatul mondial handbal , #handbal feminin