Handbaliștii naționalei Danemarcei, amenințați cu moartea la Europene. Care e motivul: ”Nu, nu au pierdut intenționat!”

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 13:23
3306 citiri
Handbaliștii naționalei Danemarcei, amenințați cu moartea la Europene. Care e motivul: ”Nu, nu au pierdut intenționat!”
Naționala de handbal a Danemarcei

Handbaliştii danezi, campioni mondiali en titre, au primit insulte şi ameninţări cu moartea pe reţelele de socializare după înfrângerea suferită cu Franţa, miercuri, în Grupa I principală a Campionatului European masculin - EHF EURO 2022 - din Slovacia şi Ungaria, transmite EFE.

La acel meci de la Budapesta, Islanda putea prinde semifinalele competiţiei dacă Danemarca învingea Franţa, campioana olimpică de la Tokyo. Dar deşi danezii au condus la un moment dat cu 27-22 în repriza secundă, francezii s-au impus în final cu 30-29, iar ambele echipe s-au calificat în semifinale.

''Am fost foarte impresionat de unele mesaje care au ajuns în conturile jucătorilor şi antrenorilor după partida cu Franţa. Nu, nu au pierdut intenţionat. Şi nu, nu merită să mori doar pentru că ai pierdut o partidă de handbal'', a declarat pe Twitter ofiţerul de presă al federaţiei daneze de handbal, Frederik G. Schmidt.

După ce şi-a asigurat calificarea în semifinale, înainte de ultimul meci cu Franţa, selecţionerul danez a preferat să-şi menajeze o serie de vedete, precum interul Mikkel Hansen, extrema Mathias Gidsel şi pivotul Magnus Saugstrup.

Eşecul în faţa Franţei, care avea nevoie de un egal pentru a prinde semifinalele, a declanşat o reacţie furibundă pe reţelele de socializare din partea unor fani.

''Cred că jucătorii şi antrenorul Nikolaj Jacobsen se descurcă fantastic. Facem tot ce ne stă în putinţă de pe canalele oficiale ale Federaţiei pentru a controla dezbaterea, jucătorii şterg şi mesajele, dar cred că nu se pot trimite astfel mesaje unor jucători care au dat tot ce au putut şi au pierdut un joc'', a adăugat ofiţerul de presă pentru ziarul Ekstra Bladet.

Extrema daneză Mathias Gidsel, ales cel mai bun jucător de la JO 2020, menajat de asemenea la meciul cu Franţa, a declarat: ''Am jucat pentru a câştiga şi cred că asta se vede clar. Lucrurile pur şi simplu nu au mers bine pentru noi în ultimele zece minute''.

În semifinalele EURO 2022, programate vineri la Budapesta, Spania, dublă campioană europeană, va înfrunta Danemarca, iar Franţa va întâlni vicecampioana mondială Suedia.

O țară mică din NATO în pericol din cauza lui Putin: E chestiune de timp până la un nou conflict
O țară mică din NATO în pericol din cauza lui Putin: E chestiune de timp până la un nou conflict
Războiul lui Putin din Ucraina a dus la pierderea aproape în totalitate a pieței energetice europene de către Moscova, care și-a redirecționat exporturile spre alte țări, în special din...
Meci mare făcut de campioana Dinamo în European League, dar calificarea e încă departe
Meci mare făcut de campioana Dinamo în European League, dar calificarea e încă departe
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, formaţia Bjerringbro-Silkeborg, scor 37-34 (18-16), în manşa tur din optimile European League. Returul se va disputa în 2...
#handbal, #europene, #amenintare, #Danemarca , #stiri handbal