Interzise pe teren, au făcut-o la vestiare! Mesajul tăios al handbalistelor din România la Campionatul European FOTO

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 11:28
3945 citiri
Interzise pe teren, au făcut-o la vestiare! Mesajul tăios al handbalistelor din România la Campionatul European FOTO
Mesajul naționalei feminine de handbal

Naţionala de handbal feminin a României a încheiat Campionatul European din 2022 pe locul 12. Miercuri seară, după meciul cu Germania, ultimul din competiţie, jucătoarele au îmbrăcat în vestiar tricouri albe cu mesajul ”Respect our work”, cu aluzie la deciziile de arbitraj din partida cu Muntenegru, care au privat echipa de un rezultat pozitiv în drumul spre semifinale.

Miercuri s-au disputat ultimele partide din grupele principale, iar în urma acestora s-a stabilit şi clasamentul final pentru locurile 7-17, precum şi programul semifinalelor şi al partidei pentru locurile 5-6.

Astfel, în semifinale se vor duela, vineri, între Danemarca - Muntenegru (ora 18.45) şi Norvegia - Franţa (21.30), iar pentru locurile 5-6 vor juca, în aceeaşi zi, Suedia - Olanda (16.00).

Ulterior, duminică, se vor juca partidele pentru medalia de bronz (18.45) şi pentru trofeu (21.30).

Clasamentul final, locurile 7-16, este: 7. Germania, 8. Slovenia, 9. Spania, 10. Croaţia, 11. Ungaria, 12. România, 13. Polonia, 14. Elveţia, 15. Serbia, 16. Macedonia de Nord.

Miercuri seară, după meciul pierdut cu Germania, jucătoarele României s-au fotografiat în vestiar cu tricouri albe, inscripţionate cu acelaşi mesaj: ”Respect our work”, aluzie la decizii contestate de arbitraj în penultima dispută, cu Muntenegru, pierdută cu scorul de 34-35, după un joc controlat în mare parte de tricolore. Fotografia a fost postată pe contul oficial Facebook al jucătoarei Crina Pintea.

Jucătoarele ar fi vrut să afișeze acest mesaj pe teren, însă au fost amenințate cu o suspendare drastică, de un an.

Căpitanul Cristina Neagu şi pivotul Crina Pintea au avut declaraţii tăioase pe această temă, însă până în prezent nici FR Handbal şi nici EHF nu au anunţat eventuale măsuri la adresa arbitrajului.

Rezultatele complete ale României la ediţia din 2022 a Campionatului European sunt: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord (grupa preliminară C), 28-27 cu Spania, 34-35 cu Muntenegru şi 28-32 cu Germania (grupa principală II).

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie - 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. Neagu a încheiat Campionatul European cu un total de 303 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, căpitanul naţionalei spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

Naţionala României a participat pentru a 14-a oară la turneul final al CE. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 - medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Există viață fără Cristina Neagu și Crina Pintea? Pentru ce meciuri se pregătește naționala
Există viață fără Cristina Neagu și Crina Pintea? Pentru ce meciuri se pregătește naționala
Naţionala de handbal feminin a României are programată sâmbătă, la Bistriţa, reunirea în vederea disputării meciului cu Croaţia, al treilea din preliminariile CE2024. Este prima acţiune...
Hotelurile din Germania în care va fi cazată România la Euro 2024
Hotelurile din Germania în care va fi cazată România la Euro 2024
UEFA a stabilit hotelurile pe care echipele le vor folosi pentru partidele ce se vor desfăşura în cadrul turneului final al EURO 2024, informează FRF. În fiecare oraş gazdă, UEFA a...
#handbal, #nationala, #mesaj, #Romania , #stiri handbal