Antrenorul nationalei Romaniei tuna si fulgera dupa meciul cu Norvegia: Circ curat!

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 09:39
9666 citiri
Antrenorul nationalei Romaniei tuna si fulgera dupa meciul cu Norvegia: Circ curat!
Foto: Facebook/ FRH - Federatia Romana de Handbal Official

Antrenorul echipei nationale de handbal a Romaniei, Tomas Ryde, a criticat in termeni duri arbitrajul din semifinala cu Norvegia, de vineri seara, despre care a spus ca a fost un "circ curat".

Suedezul a fost furios pe arbitri, dupa meci, noteaza publicatia suedeza Aftonbladet.

"Am vrut sa fie fair-play. (...) Eliminarile au fost circ curat. Au influentat prea mult. In anumite momente jucatoare au fost penalizate pentru ca au stat in calea adversarelor", a spus antrenorul, la un post de televiziune.

"Este incredibil ce arbitri au fost la aceasta partida. Nu este bine pentru handbalul feminin", a declarat suedezul, si pentru Dolce Sport.

Cu toate acestea, Ryde a recunoscut ca adversarele "tricolorelor" meritau victoria, laudand-o pe Heidi Loke: "Norvegia a fost mai buna".

"Am mers direct la vestiare. Niciodata n-am fost mai furios!", este citat Ryde si de publicatia daneza BT, care noteaza ca infrangerea cu Norvegia a fost una "horror" pentru nationala noastra.

Chiar si asa, suedezul spune ca jucatoarele nu isi vor pierde moralul, chiar daca "inca mai lipseste ceva".

"In mod normal eu nu ma agit pe margine, dar chiar m-am enervat la deciziile arbitrilor. Au fost cateva foarte proaste, impotriva noastra. (...) Maine va rasari soarele, e o noua zi. Asa e sportul profesionist", a mai declarat Ryde, citat si de Gazeta Sporturilor.

Romania rateaza finala Campionatului Mondial de handbal dupa un meci de infarct

Echipa nationala a Romaniei a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, dupa ce a fost invinsa vineri seara de nationala Norvegiei, scor 35-33, la capatul prelungirilor, la capatul unui meci cu decizii ale arbitrilor contestate de romani.

Cele mai controversate faze de arbitraj din meciul Romania - Norvegia

"Tricolorele" au facut un nou meci magnific, insa au ratat victoria in timpul regulamentar cu zece secunde inainte de final, cand Ardean Elisei nu a reusit sa inscrie pe contraatac.

In prima repriza, au existat doua faze in care arbitrii sloveni au acordat fortare in atac, la faze avantajoase pentru echipa noastra - in minutul 6, dupa ce a inscris Eliza Buceschi, si in minutul 27, cand unul dintre ei a acordat 9 metri pentru norvegience si celalalt fortare in atac a acestora, decizia finala fiind cea din urma.

Apoi, in ultima jumatate a reprizei a doua, arbitrii le-au eliminat cu usurinta pe Ada Nechita si Cristina Neagu pentru doua minute.

Totodata, la scorul de 23-22 pentru Romania, Cristina Neagu a aruncat la poarta, iar mingea a lovit bara transversala si apoi pare ca ar fi depasit linia portii, pe reluarile inregistrarii meciului, insa arbitrii nu au acordat gol valabil, desi romancele au contestat secunde bune acea faza. In acel moment, senzatia a fost ca mingea a cazut pe linia portii, iar la faza imediat urmatoare norvegiencele au inscris pe contraatac si au egalat.

Fetele noastre vor disputa insa finala mica a turneului, duminica de la ora 15:45, cu Polonia.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Tomas Ryde arbitraj Norvegia, #Ryde reactie meci Norvegia , #nationala handbal