Blatter e mic copil! Cine e Hassan Moustafa, omul care a lasat Romania fara turneul preolimpic

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 08:11
9985 citiri
Blatter e mic copil! Cine e Hassan Moustafa, omul care a lasat Romania fara turneul preolimpic
Foto: captura Youtube

Decizia Federatiei Internationale de Handbal de a lasa Romania fara dreptul de a organiza turneul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio devine si mai ciudata, in conditiile in care la adresa presedintelui IHF, Hassan Moustafa, exista numeroase suspiciuni de coruptie.

IHF a hotarat sa nu mai tina cont de criteriul sportiv cand desemneaza tarile organizatoare, asa cum s-a intamplat pana acum, si a preferat criteriul economic, alegand Danemarca in locul Romaniei.

Decizia naste semne de intrebare, mai ales ca presa daneza sustine ca presedintele forului nordic are o relatie excelenta de prietenie cu Hassan Moustafa.

La adresa egipteanului Hassan Moustafa, in ultimii ani au aparut insa numeroase acuzatii de coruptie si anchete ce au avut loc in Elvetia si Germania.

Hassan Moustafa, presedinte al IHF de 14 ani, a fost acuzat de deturnare de fonduri. Procurorii elvetieni si germani au inceput anchetele in 2010, insa el s-a tinut tare pe pozitii: "Sunteti gelosi pe mine si ma discriminati!", a fost reactia sa.

Federatia Internationala de Handbal ia o decizie drastica impotriva Romaniei - oficial

Presa germana il compara cu Sepp Blatter din cauza controverselor ce exista in jurul sau, insa nici macar presedintele FIFA nu acest stil de a-si conduce forul, asa cum il descria publicatia Deutschland Funk, in acest an.

"Familia handbalului face ce spune 'nasul' ei. De exemplu, cand Moustafa a dorit sa-si mareasca salariul, marirea a fost facuta cu 1.500%! Incepand cu 2010, salariul sau este de 500 de mii de euro pe an.

Un alt exemplu, in timpul calificarilor la Olimpiada din 2008. Pentru a ajuta Kuwaitul, Moustafa a inlocuit arbitrii de la meciul cu Coreea de Sud, a adus doi iordanieni, iar Kuwait a castigat miraculos. Prestatia arbitrilor a fost atat de groteasca incat si Comitetul Olimpic International a facut o plangere, sustinand ca meciul a fost trucat", a scris publicatia germana.

In plus, pentru a se bucura de o sustinere facila, Hassan Moustafa mizeaza pe sprijinul tarilor din lumea a treia, cu o istorie zero in handbal, precum Samoa si Barbados. Aceasta strategie seamana la indigo cu cea folosita si de Sepp Blatter.

Pe langa aceste acuzatii, Moustafa a fost acuzat si de discriminare. In urma cu doua zile, fostul arbitru Jutta Ehrmann-Wolf a sustinut ca i-a fost interzisa participarea la turneul final din Danemarca din cauza orientarii sale sexuale.

Ehrmann-Wolf trebuia sa fie observator al unor partide de la Campionatul Mondial, insa a fost scoasa de pe lista in ultima clipa.

"I-am intrebat pe cei de la IHF care este motivul, daca au facut vreo greseala si mi-au spus ca au oameni conservatori in conducere, in special presedintele, care este foarte conservator si are o problema cu stilul meu de viata. Asta a fost raspunsul pe care l-am primit. Motivul pentru care m-au interzis este ca sunt lesbiana", a spus Ehrmann-Wolf, la postul norvegian TV2.

Federatia Romana de Handbal a promis ca va inainta un protest dupa decizia IHF de a ne lasa fara dreptul de a organiza turneul preolimpic.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#decizie IHF Romania, #Romania turneu preolimpic, #Hassan Moustafa Romania handbal , #nationala handbal