Ce spune noul selectioner al nationalei de handbal despre fanii unguri si ce obiectiv maret are

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 19:58
3144 citiri
Ce spune noul selectioner al nationalei de handbal despre fanii unguri si ce obiectiv maret are
Foto: FRF

Ambros Martin, noul selectioner al nationalei feminine de handbal a Romaniei, a declarat, miercuri, cu prilejul prezentarii sale oficiale, ca isi dorea foarte mult o experienta ca selectioner si sa atace o calificare la Jocurile Olimpice, unde nu a reusit sa ajunga din postura de jucator.

"Sunt pregatit sa-mi indeplinesc una dintre dorintele mele din cariera de antrenor, sa am sansa de a pregati o echipa foarte buna nationala pe drumul catre Jocurile Olimpice.

Sunt antrenor de club si am castigat tot ce se putea, dar de cativa ani imi doresc sa antrenez si o echipa nationala, pentru ca doresc si aici rezultate foarte bune si sa ajung la Olimpiada.

Ca jucator nu am ajuns acolo, dar am sansa acum ca antrenor. Sunt pregatit sa antrenez in aceasta perioada nationala Romaniei, o combinatie de talente uriase si jucatoare de top si cu experienta", a declarat Ambros Martin, care a a castigat Liga Campionilor ca jucator cu Portland San Antonio (2001) si Cupa Cupelor (2000), iar ca antrenor Liga Campionilor in 2013 si 2014 cu Gyor.

Tehnicianul spaniol a declarat ca el cunoaste destul de bine handbalul feminin din Romania, mai ales ca in primavara echipa Gyor a a pierdut finala Ligii Campionilor cu CSM Bucuresti.

Ambros a avut miercuri dimineata o prima intalnire cu jucatoarele tricolore, pe care le va insoti la turneul international din Olanda programat de joi pana sambata.

Romania are o grupa dificila la Campionatul European 2016 din Suedia, cu Norvegia si Rusia printre adversare, dar pentru Ambros e devreme inca sa vorbeasca despre un obiectiv: "Cand nationala are meciuri sau stagii, sunt alaturi de jucatoare, am primit sustinerea clubului meu si nu va fi o problema. La CE 2016 avem o grupa dificila, dar vom face pas dupa pas".

La speculatiile ca unii fani unguri nu vad cu ochi buni preluarea nationalei Romaniei, Martin Ambros a precizat ca nu doreste decat sa-si duca la indeplinire un vis ca antrenor: "Ii iubesc pe fanii unguri, m-au sustinut, dar ce se intampla nu este frumos. Nu fac asta impotriva cuiva, o fac pentru ca asta simt si imi doresc si nimic altceva. Daca am ranit anumite sensibilitati, imi pare rau, dar nu asta a fost intentia mea. Nationala Ungariei a avut posibilitatea sa ma ia, dar s-a decis pentru un alt antrenor, respect asta total si acum a venit o alta sansa si nu putea spune nu".

Citeste mai multe despre sosirea noului selectioner al nationalei feminine de handbal

Iata si ce spune presedintele FRH despre inlocuirea suedezului Tomas Ryde

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ambros Martin declaratii, #Ambros Martin Jocurile Olimpice, #Ambros Martin nationala Romania, #Ambros Martin obiectiv nationala , #nationala handbal