Cele mai controversate faze de arbitraj din meciul Romania - Norvegia

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 08:00
5786 citiri
Cele mai controversate faze de arbitraj din meciul Romania - Norvegia
Foto: captura video Dolce Sport

Echipa nationala a Romaniei a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Danemarca, dupa ce a fost invinsa vineri seara de nationala Norvegiei, la capatul unui meci cu decizii ale arbitrilor contestate de romani.

In prima repriza, au existat doua faze in care arbitrii sloveni au acordat fortare in atac, la faze avantajoase pentru echipa noastra - in minutul 6, dupa ce a inscris Eliza Buceschi, si in minutul 27, cand unul dintre ei a acordat 9 metri pentru norvegience si celalalt fortare in atac a acestora, decizia finala fiind cea din urma.

Romania rateaza finala Campionatului Mondial de handbal dupa un meci de infarct

Apoi, in ultima jumatate a reprizei a doua, arbitrii le-au eliminat cu usurinta pe Ada Nechita si Cristina Neagu pentru doua minute.

Totodata, la scorul de 23-22 pentru Romania, Cristina Neagu a aruncat la poarta, iar mingea a lovit bara transversala si apoi pare ca ar fi depasit linia portii, pe reluarile inregistrarii meciului, insa arbitrii nu au acordat gol valabil, desi romancele au contestat secunde bune acea faza. In acel moment, senzatia a fost ca mingea a cazut pe linia portii, iar la faza imediat urmatoare norvegiencele au inscris pe contraatac si au egalat.

"Mingea trece. Se vede pe reluare, trece sigur. A fost gol. Nu mi se pare greu de vazut. Arbitrul a fost bine pozitionat", a spus fosta jucatoare a nationalei Cristina Varzaru, la Dolce Sport.

Acuzatiile lui Costica Buceschi si Alexandru Dedu

Dupa meci, antrenorul secund Costica Buceschi a acuzat decizia Federatiei Internationale de a delega in mod incredibil la acest meci aceeasi brigada de arbitri care a condus si meciul Norvegiei din sferturile de finala, dar si meciul din grupe dintre cele doua echipe.

"Ati vazut cu totii ce s-a intamplat. Am tras semnalul de alarma inca de dimineata, cand am vazut cine arbitreaza. Fetele au spus ca puteam sa jucam pana maine si tot ele ar fi castigat. Nu au fost mai bune decat noi. Nu dadea bine sa fie sala aproape goala, daca eliminam si Norvegia, dupa ce am invins Danemarca.

(...) Ne-am saturat ca noi sa fim invingatorii morali, iar altii sa joace finale si sa castige medalii. Dar noi suntem romani", a spus Buceschi la Dolce Sport.

Romania contesta victoria Norvegiei: Ati vazut cu totii ce s-a intamplat!

"N-am mai auzit asa ceva, un cuplu de arbitri sa fluiere aceeasi echipa in doua meciuri consecutive", a adaugat secundul, care a contestat delegarea si inainte de meci. "Pentru noi e suspicios modul in care au fost delegati arbitrii. Sunt arbitri cu care Norvegia a castigat trei meciuri foarte importante - doua in grupa, chiar cu noi si cu Spania, si cu Muntenegru, ultimul", spunea Buceschi.

Acesta le-a spus romancelor, la un timeout, sa aiba grija la joc, pentru a nu fie eliminate: "Nu le mai atingeti, va da foarte usor doua minute de eliminare".

Si Alexandru Dedu, presedintele FRH, a tras un semnal de alarma privind arbitrajul: "Au fost cateva faze in care am fost dezavantajati de arbitri, consider ca nu e la locul lui sa se nominalizeze aceeasi brigada pentru o echipa in doua meciuri consecutive".

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a ratat calificarea in finala Campionatului Mondial din Danemarca, dupa ce a fost invinsa de Norvegia, scor 35-33, la capatul prelungirilor.

"Tricolorele" au facut un nou meci magnific, insa au ratat victoria in timpul regulamentar cu zece secunde inainte de final, cand Ardean Elisei nu a reusit sa inscrie pe contraatac. Fetele noastre vor disputa insa finala mica a turneului, duminica de la ora 15:45, cu Polonia.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#greseli arbitraj Romania Norvegia, #arbitraj Romania Norvegia, #gol anulat Romania Norvegia, #Romania Norvegia semifinale handbal , #nationala handbal