Cristina Neagu rupe tacerea dupa atacul lui Tadici: Declaratii fara precedent ale celei mai bune handbaliste din Romania

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 13:01
19260 citiri
Cristina Neagu rupe tacerea dupa atacul lui Tadici: Declaratii fara precedent ale celei mai bune handbaliste din Romania
Foto: Facebook/ IHF

Cristina Neagu a decis sa rupa tacerea dupa acuzatiile dure facute de fostul selectioner al Romaniei, Gheorghe Tadici, in timpul Campionatului Mondial din Danemarca.

Cea mai buna handbalista a Romaniei si a turneului final recent incheiat a facut o serie de declaratii fara precedent, maturand pe jos cu fostul ei tehnician.

Neagu si-a inceput discursul condamnandu-i pe cei care le-au criticat pe handbaliste dupa infrangerile suferite in faza grupelor.

"Am primit mesaje urate din tara, unii ne-au injurat, si ma intreb ce cunosc ei despre sport sau cum isi iubesc tara? Si eu ma uit la alte sporturi, fotbal de exemplu, am momente in care sunt frustrata pentru o infrangere, dar nu ma apuc sa injur jucatorii nationalei. Ei vor merge la Euro, daca pierd primul meci si ne apucam sa-i injuram, cum sa joace a doua zi cu gandul ca ai lor, de la care asteapta incurajari, ii injura? Sunt sportiv si stiu ce inseamna munca pentru si la o mare competitie. Nu e normal sa astepti prima infrangere si apoi sa dai in oameni. Sau sa vii la TV si sa faci la fel, mai ales cand esti din lumea handbalului, iar unii au lucrat pana nu demult cu noi. Ma refer aici inclusiv la declaratia fostului antrenor al nationalei", a spus Neagu pentru Mediafax.

Sportiva si-a continuat explicatiile acuzandu-l pe Tadici ca a prezentat intr-o maniera tendentioasa o petrecere a handbalistelor, insinuand ca acestea petreceau cu alcool in cantonamentul nationalei.

"Am vorbit cu fetele din echipa sa ne dam seama la ce se refera si ne-am dat seama ca e vorba despre Baia Mare, in 2014, la banchetul de dupa meciul retur cu Belarus, in urma caruia ne-am calificat la Europenele de anul trecut. Obtinusem victorii si in tur, si in retur, era toata lumea fericita. Absolut toata lumea intra in vacanta de vara, era final de sezon, eram la banchetul de dupa meci, dupa care toata lumea pleca acasa, se incheiase cantonamentul si actiunea nationalei. Daca nici la un astfel de banchet, de final de sezon, organizat de ai nostri, nu poti sarbatori o calificare si intrarea in vacanta, atunci cand?

Scandal urias la nationala de handbal a Romaniei: Tadici acuza o selectie "pe pile"

Era o petrecere, nu aveam antrenament sau meci a doua zi, totul se petrecea intre noi, nu eram in Piata Universitatii. Nu mi se pare corect ce a spus la TV fostul antrenor, acum cand nu mai lucreaza cu noi. De ce nu a spus atunci? Si nu se face asa ceva, chiar daca e dupa un an si jumatate. Astepti la colt prima infrangere cu noul antrenor si faci asa ceva. A fost urat, a lucrat cu noi si noi cu el, pana la urma am impartit totul. Fix asa ar fi aratat nationala pe viitor, cum ne-a creat impresia, daca nu ajungeam acum pe podium. Si daca nu luam medalie acum, eu tot as fi iesit sa-mi spun parerea despre cum s-a purtat, pentru ca in timpul Mondialelor am evitat asta. Stiu cu cine lucrez, ce fete avem in echipa, dar poate e timpul sa vorbim, am fost prea mult tacute. Sper ca si fetele sa se apere de acum, pentru ca nu avem de ce sa nu fim mandre, nu am gresit cu nimic. A face o petrecere la un final de sezon e normal. Si, sa ma ierte Dumnezeu, nu mai avem 15 ani, suntem femei in toata firea. Daca vrem sa petrecem, o facem, fiecare isi asuma ce facem, nu suntem copii. Eu nu am auzit si nu cunosc in toata cariera sa fi fost astfel de probleme la echipa nationala. Nu sunt de acord si nu permit sa fim astfel tratate. Ce legatura avea meciul cu Spania de acum cu ce a fost in urma cu un an si jumatate la Baia Mare?", a mai spus Neagu.

Tadici matura pe jos cu selectionerul Romaniei si lanseaza acuzatii serioase: Fac combinatii cu fonduri!

Acuzata de acelasi Tadici ca a uitat de unde a plecat si ca ii ataca pe antrenorii care au format-o, Cristina i-a dat o lectie tehnicianului, afirmand ca acesta ar trebui sa-si analizeze propriul discurs inainte de a vorbi despre educatia altora.

"Nu am citit presa la Mondiale, dar am aflat si am considerat cu toate ca este jignitor. Starea in care am fost toate atunci asa s-ar numi intr-un cuvant: jignire. Ne-am asezat toate si am vorbit, stim bine ce se scrie despre noi cand jucam slab, dar eu nu suport cand cineva vorbeste rau de noi si de nationala, cand stiu cat muncim. Iar pe domnul Tadici, care a afirmat ca dau in antrenorii romani, l-as intreba ce comentarii poate avea un om despre educatia altcuiva, cand el vorbea cu o nationala feminina cu "ba, fetelor", ca doar a vazut toata lumea atatia ani. Am respectat toti antrenorii romani cu care am lucrat, am invatat de la fiecare, si pentru teren, si pentru viata, iar pentru asta merita respect si, tocmai pentru ca stiu ca i-am respectat, nu permit nimanui sa vorbeasca de educatia si caracterul meu in handbal.

Romania, invinsa de Spania la Campionatul Mondial de handbal: Tadici lanseaza acuzatii grave

Aici e vorba si de parintii mei, de familia mea, de acolo vin, ei m-au educat. Am niste parinti minunati, ei cum s-au simtit oare cand au auzit acele cuvinte? Este adevarat, am o personalitate puternica si mi-a placut tot timpul sa invat, iar asta poate nu a fost pe placul tuturor. Iar declaratiile mele de acum nu le consider ca o infruntare cu fostul antrenor, ci pur si simplu am dorit sa cunoasca toata lumea si parerea mea, e normal sa spun ce s-a intamplat", a incheiat Cristina.

Ce mai spune Gheorghe Tadici dupa victoria fantastica a Romaniei - Interviu

La Campionatul Mondial de handbal din Danemarca echipa feminina a Romaniei a incheiat pe locul al treilea, castigand medalia de bronz pentru prima data in istoria "tricolorelor".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristina Neagu Tadici declaratii, #Tadici Cristina Neagu nationala handbal, #Cristina Neagu nationala Romania handbal , #nationala handbal