Incepe Campionatul European de handbal feminin: Romania asteapta revansa inca din primul meci

Miercuri, 28 Noiembrie 2018, ora 21:00
6393 citiri
Incepe Campionatul European de handbal feminin: Romania asteapta revansa inca din primul meci
Foto: Facebook/FRH

Cele mai bune 16 natiuni europene, inclusiv Romania, se infrunta incepand de joi 29 noiembrie la editia 2018 a Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2018, organizat in sase orase din Franta pana pe 16 decembrie.

Nationala Romaniei, condusa de spaniolul Ambros Martin si de Horatiu Pasca, este la a 13-a prezenta la Europene si face parte din Grupa D, cu meciuri la Brest, alaturi de Cehia (1 decembrie, ora 19,00), Germania (3 decembrie, ora 19,00) si Norvegia (5 decembrie, ora 22,00).

Tricolorele vor debuta in compania Cehiei, echipa care ne-a eliminat surprinzator in optimi la CM 2017. Intre piesele de baza ale echipei se numara interul stanga Cristina Neagu, portarul Yuliya Dumanska, pivotul Crina Pintea, centrul Eliza Buceschi si experimentata extrema Valentina Ardean-Elisei.

Romania are ca obiectiv o clasare intre primele 6 locuri, dupa cum a declarat recent presedintele FRH Alexandru Dedu: "Va fi enorm de greu la Campionatul European. Inca suntem in cautari, ne dorim sa cream o echipa cat mai competitiva in vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Ne ducem la Campionatul European sa ne batem, sa dea Dumnezeu sa iasa bine. Obiectivul nostru este clasarea in locurile 1-6. Acesta este obiectivul la toate turneele finale la care mergem".

In ultimele meciuri de pregatire, desfasurate cu prilejul editiei a 50-a a Trofeului Carpati, Romania a invins Serbia cu 29-26 si Romania B cu 33-24.

Cea mai buna performanta a Romaniei la Europene este o medalie de bronz cucerita la editia 2010, in timp ce la editia 2016 tricolorele s-au clasat pe locul 5, dupa ce au invins Germania in meciul de clasament.

Primele trei clasate din Grupa D avanseaza in Grupa a II-a principala, cu meciuri la Nancy, intre 7 si 12 decembrie. Semifinalele au loc la Paris pe 14 decembrie, urmate de finala mare si de finala mica pe 16 decembrie in capitala Frantei.

Componenta celorlalte trei grupe:

Grupa A, cu meciuri la Nantes: Danemarca, Suedia, Serbia, Polonia;

Grupa B, cu meciuri la Nancy: Franta, Muntenegru, Rusia, Slovenia;

Grupa C, cu meciuri la Montbeliard: Ungaria, Spania, Croatia, Olanda;

Competitia continentala debuteaza joi cu un adevarat regal intre Franta, campioana mondiala si medaliata europeana cu bronz, si Rusia, campioana olimpica, de la ora 22,00, din cadrul Grupei B.

Norvegia, cu 7 titluri, si Danemarca (3) sunt cele mai galonate echipe de la Campionatul European, pe lista medaliatelor cu aur figurand doar alte doua natiuni, Ungaria si Muntenegru.

Editia 2016 a CE din Suedia a fost castigata de Norvegia, care a invins in finala Olanda cu 30-29.

Lotul Romaniei pentru EHF EURO 2018: Denisa Dedu (Siofok), Yuliya Dumanska (SCM Ramnicu Valcea) - portari; Laura Chiper (Corona Brasov), Aneta Udristioiu (CSM Bucuresti) - extreme dreapta; Ana-Maria Dragut (Kisvardai KC), Melinda Geiger (Siofok) - interi dreapta; Eliza Buceschi (Corona Brasov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Maria Zamfirescu (Debrecen) - centri; Raluca Bacaoanu (SCM Ramnicu Valcea), Crina Pintea (Issy Paris), Daniela Ratiu (Gloria Bistrita) - pivoti; Cristina Neagu (CSM Bucuresti), Gabriela Perianu (Siofok), Anca Polocoser (Minaur Baia Mare) - interi stanga; Valentina Ardean Elisei (CS Gloria Bistrita), Cristina Elena Florica (SCM Ramnicu Valcea) - extreme stanga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Romania campionat European handbal , #nationala handbal
Comentarii