Premiile handbalistelor medaliate cu bronz, marite - cati bani vor incasa sportivele noastre

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 13:03
3647 citiri
Premiile handbalistelor medaliate cu bronz, marite - cati bani vor incasa sportivele noastre
Foto: captura Yoube / canal Agerpres

Componentele echipei nationale de handbal a Romaniei vor fi premiate cu aproximativ 11.000 de euro fiecare pentru medaliile de bronz cucerite la Campionatul Mondial desfasurat in perioada 5-20 decembrie in Danemarca, au declarat, marti, surse din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS).

"Rezultatul este exceptional cu atat mai mult cu cat asemenea performante apar din ce in ce mai rar in sporturile de echipe. Tocmai de aceea s-a luat decizia de a mari primele fetelor. Conform legii, medalia de bronz este premiata de MTS cu 14.800 de lei, dar Guvernul va mari suma la 50.000 de lei (n.r. - aproximativ 11.000 de euro) ", au afirmat pentru Agerpres sursele citate.

De altfel, presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, a anuntat marirea primelor acordate de MTS chiar la Aeroportul "Henri Coanda", la sosirea delegatiei echipei nationale din Danemarca. Oficialul FRH nu a dezvaluit suma pe care o va primi fiecare handbalista, dar a mentionat ca si sponsorii federatiei vor suplimenta la randul lor bonusul pentru medalia de bronz.

"In sedinta de Guvern de miercuri se va aproba o marire substantiala a primelor. Multumim foarte mult domnului Ciolos (n.r. - premierul Dacian Ciolos), doamnei Lipa (n.r. - ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa). In acelasi timp, am semne de la partenerii nostri ca vor suplimenta primele fetelor. Multumim tuturor. Chiar si asa este putin fata de ceea ce au dat (n.r. - handbalistele) ", a afirmat Dedu, in noaptea de luni spre marti, la Salonul Oficial al Aeroportului "Henri Coanda".

Echipa nationala a Romaniei de handbal feminin a revenit, in noaptea de luni spre marti, de la Campionatul Mondial din Danemarca, acolo unde a obtinut medalia de bronz. Jucatoarele si membrii staff-ului au fost primiti la Salonul Oficial al Aeroportului International ''Henri Coanda'' din Otopeni de ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, de secretarul de stat Carmen Tocala si de presedintele Federatiei Romane de handbal, Alexandru Dedu, precum si de prieteni si rude.

Handbalistele au fost asteptate in fata aeroportului de circa 50 de suporteri cu steaguri, care au scandat ''Romania! Romania!'', ''Cinste lor, cinste lor, cinste campioanelor!'', ''Suntem mandri de voi!'' Jucatoarele au coborat din autocar si au facut cateva poze cu fanii.

Nationala feminina de handbal a Romaniei a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, duminica, la Herning, dupa ce a invins Polonia cu scorul de 31-22 (15-8), in finala mica a competitiei.

Romania se va lupta cu echipele Danemarcei, Muntenegrului si Uruguayului pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, turneul preolimpic fiind programat in perioada 17-20 martie 2016. Primele doua clasate in grupa se vor califica la Olimpiada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#prime nationala handbal, #nationala handbal medalie bronz , #nationala handbal