Reactia lui Cristian Gatu dupa evolutia Romaniei la Mondialul de handbal - il critica dur pe selectioner

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 14:25
4291 citiri
Reactia lui Cristian Gatu dupa evolutia Romaniei la Mondialul de handbal - il critica dur pe selectioner
Foto: Hepta.ro

Fostul mare handbalist Cristian Gatu a declarat, vineri ca ramane optimist chiar daca nu i-a placut evolutia echipei Romaniei la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Totusi, Gatu l-a criticat dur pe selectionerul Tomas Ryde.

Romania a fost invinsa de Spania (26-18) si de Norvegia (26-22) la Frederikshavn si va ocupa locul 4 in Grupa D, indiferent de ultimul sau rezultat, cu Rusia (vineri, ora 19,15).

"Am urmarit meciurile. Am impresia ca am mai vazut filmul acesta de-a lungul anilor, cu caderile psihice ale echipei, cu abordari dezorientate ale jocurilor si cu finaluri triste", a afirmat Gatu.

"Romania nu a iesit din joc (pentru Jocurile Olimpice, n. red.), inclusiv cu infrangerea pe care contam si azi (cu Rusia, n. red.), tot la meciul de calificare din optimi ajungem, cu Franta sau Brazilia. Va fi greu, dar intra si responsabilitatea lor, dupa trei meciuri pierdute sa invinga o data. Eu sunt inca optimist, dar nu mi-a placut evolutia echipei", a declarat fostul presedinte al Federatiei Romane de Handbal.

Romania va juca in optimi cu invingatoarea meciului dintre Franta si Brazilia, campioana mondiala. Echipa noastra trebuie sa ajunga in sferturile de finala ale Mondialului pentru a fi sigura de participarea la unul dintre cele trei turnee preolimpice de calificare la JO 2016.

"Sper totusi sa ajunga la turneele preolimpice, dar din pacate nu vom organiza noi un turneu", afirma Gatu.

Cristian Gatu l-a criticat si pe selectionerul suedez al echipei Romaniei, Tomas Ryde.

"Selectionerul are o mare problema, nu exista comunicare. Si el pare dezorientat", a declarat Gatu, care a mentionat ca nu este de acord cu atacurile lansate la adresa jucatoarelor si antrenorului in timpul competitiei.

"Trebuie sa lasam sa se termine Campionatul Mondial si sa tragem concluziile la sfarsit, nu in timpul jocului", a subliniat fostul mare handbalist.

Cristian Gatu a comentat si selectia facuta de Ryde pentru Campionatul Mondial: ''Nu poti sa o lasi acasa pe Cristina Zamfir (golgheterul Ligii Nationale, n. red.), pe Chintoan, un pivot extraordinar. E pur si simplu lipsa de experienta''.

''Ce m-a deranjat la domnul Ryde, cand a venit a spus: 'M-am angajat sa duc echipa la Jocurile Olimpice'. Ieri a spus ca 'o echipa se formeaza in timp... nu aveti programe pe termen lung'. Asa a spus-o si Vestergaard cand a venit la Oltchim: 'Castigam Cupa Campionilor'... iar apoi 'Cupa Campionilor se castiga dupa patru ani'. Si eu am vrut sa-l aduc pe Ryde, dar apoi m-am felicitat ca n-am facut-o'', a mai declarat Gatu, care a recunoscut ca si ''antrenorii romani au bilele lor negre, nu stiu sa-si respecte jucatoarele''.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Cristian Gatu Romania Handbal, #Romania Mondial handbal , #nationala handbal
Comentarii
Poza rado
rado
rank 5
Eu nu inteleg de ce trebuie un antrenorsuedez?!