Romania - Algeria, victoria e singura optiune

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 09:20
3134 citiri
Romania - Algeria, victoria e singura optiune

Nationala masculina de handbal a Romaniei "intra in paine" la Campionatul Mondial luni seara, partida cu Algeria fiind prima in care "tricolorii" sunt obligati sa joace la victorie.

Dupa doua meciuri "de gala", cu favoritele Croatia si Danemarca, in care am jucat doar cate o repriza, iata ca a venit vremea unei intalniri in care elevii lui Vasile Stanga trebuie sa dea tot ce au mai bun pentru a castiga.

Africanii s-au dovedit o nuca destul de tare in prima partida de la acest turneu, fiind invinsi la limita de sarbi, scor 24-25. In fata Croatiei, algerienii nu au rezistat decat o repriza, insa au aratat din nou ca stau bine la capitolul defensiva.

In fapt, apararea este punctul forte al Algeriei, incasand doar 51 de goluri in cele doua partide de pana acum. Problema aficanilor este insa atacul, atac ce nu face fata unei aparari organizate, asa cum a aratat disputa cu Croatia.

In tabara noastra, lucrurile stau invers. Am dovedit ca putem marca, marturie fiind cele 51 de goluri reusite pana acum, insa la fel de usor primim si goluri, in special in partea secunda a partidelor, lipsa de pregatire fizica putand fi unul din motive.

Chioar si asa Romania este favorita in disputa de luni, numai victoria mentinandu-ne in lupta pentru calificare. Serbia, principala candidata la ocuparea locului 3 in grupa, ultimul calificabil, a obtinut deja doua victorii. E drept ca pentru sarbi acum incep partidele tari, insa acest lucru inseamna ca "tricolorii" nu mai pot face pasi gresiti.

Daca invingem, ne vom apropia la doua puncte de Serbia, victima sigura in fata Danemarcei, astfel ca ecuatia calificarii se va rezolva in partida directa, Romania - Serbia.

Meciul dintre Romania si Algeria, din Grupa C a Campionatului Mondial, se va disputa luni, incepand cu ora 19, in orasul suedez Lund, si va fi transmis in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Romania Algeria LIVE, #Romania Campionat Mondial handbal, #Romania Algeria Mondial handbal , #nationala handbal