Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania trece la fapte dupa decizia IHF - Cum arata protestul Federatiei de Handbal

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 11:00
7444 citiri
Romania trece la fapte dupa decizia IHF - Cum arata protestul Federatiei de Handbal
Foto: FRH

Imediat dupa ce Federatia Internationala de Handbal ne-a lasat fara dreptul de a organiza turneul de calificare la Jocurile Olimpice, presedintele forului romanesc, Alexandru Dedu, a promis un protest, mentionand ca "nu ne vom lasa calcati in picioare".

Dupa anuntul lui Dedu, Federatia Romana de Handbal a publicat "protestul" pe site-ul oficial. In realitate, este doar un comunicat de presa prin care FRH sustine ca Romania merita sa organizeze turneul preolimpic.

Primele explicatii ale IHF - de ce a ramas Romania fara turneul preolimpic

"Federatia Romana de Handbal isi exprima dezamagirea fata de decizia Federatiei Internationale de Handbal privind alegerea tarii care va organiza Turneul de Calificare la Jocurile Olimpice din 2016, grupa a II-a. F.R.H. considera ca Romania avea cel mai bun dosar pentru aceasta candidatura, indeplinind cu prisosinta toate conditiile necesare organizarii unui astfel de turneu, conform regulamentelor I.H.F.

De asemenea, F.R.H. considera ca performantele sportive ale Lotului National de Senioare al Romaniei la recent incheiatul Campionat Mondial din Danemarca ar fi indreptatit tara noastra sa obtina aceasta candidatura. Suntem surprinsi de faptul ca niciuna dintre tarile clasate pe locurile II, III si IV la Campionatul Mondial nu au primit acest drept, organizarea fiind acordata unor tari cu performante sportive inferioare. Federatia Romana de Handbal isi exprima astfel public nemultumirea fata de decizia Comitetului Executiv al I.H.F", se arata in comunicatul de presa al FRH.

Federatia Internationala de Handbal ia o decizie drastica impotriva Romaniei - oficial

Federatia Internationala de Handbal a confirmat, miercuri, ca Romania nu va mai organiza turneul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Pana in acest an, de fiecare data se tinea cont de criteriul sportiv, iar tarile organizatoare erau cele clasate pe locurile 2-4 la turneele finale.

De aceasta data, IHF a tinut cont de criteriul economic, desemnand Danemarca drept tara gazda.

Competitia va avea loc in luna martie 2016, iar din grupa Romaniei fac parte Danemarca, Muntenegru si Uruguay. Primele doua clasate vor merge la Jocurile Olimpice.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Romania protest turneu preolimpic, #turneu preolimpic Romania handbal , #nationala handbal
Comentarii
Poza Sarcastic
Sarcastic
rank 2
Dumnezeu e sus și discerne lucrurile astea.