Scandalul premiilor in sport Guvernul il pune la punct pe Dragulescu: Interpretari deplasate

Miercuri, 30 Decembrie 2015, ora 18:50
3880 citiri
Scandalul premiilor in sport Guvernul il pune la punct pe Dragulescu: Interpretari deplasate
Foto: Hepta.ro

Decizia Guvernului de a suplimenta premiile oferite handbalistelor din Romania pentru medalia de bronz de la Campionatul Mondial din Danemarca a generat nemultumirea altor sportivi, in frunte cu gimnastul Marian Dragulescu. Purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, a venit miercuri cu noi precizari.

"Regretam aceste nemultumiri si credem ca ele sunt nepotrivite. Pur si simplu Guvernul a incercat un act de normalitate, sa premieze un sport de echipa. Sporturile de echipa au prea putin succes fata de cat am vrea noi sa aiba si am dat un semnal prin acest lucru.

(...) Orice alta interpretare cred ca este deplasata, legat de premiere si de bonusuri", a spus Suciu, citat de Mediafax.

Acesta a precizat totodata ca Guvernul nu va reveni asupra deciziei si nici nu ii va premia suplimentar pe ceilalti sportivi care au obtinut medalii: "Nu exista un mecanism prin care sa poata premia rezultatele din urma cu cateva luni".

Scandalul premiilor din sport: Premierul Dacian Ciolos a avut prima sa reactie

"In afara de premiile pe care le acorda statul, direct, de la Minister si de la Guvern, multi dintre sportivii nostri de frunte, pe care ii respectam si ii admiram, primesc si de la cluburile din care fac parte. (...) Inteleg ca exista anumite intarzieri in aceste plati, dar banii ii primesc cu siguranta.

Lucrul acesta nu se intampla in cazul handbalistelor. Nu cred ca Cristina Neagu primeste un premiu ca a castigat medalia de bronz cu echipa Romaniei. Aceasta a fost o motivatie importanta in ceea ce priveste bonusul pe care Guvernul a avut ocazia, avand in vedere situatia financiara a anului, sa il ofere

Haideti sa avem performanta si, cu siguranta, premiile vor fi multumitoare pentru toti cei care vor avea performante. Avem o decizie strategica de a creste aceste premii. Cred ca scopul sportivilor este sa ia medalii si cred ca bonusul nostru este, sigur, modest, secundar, in activitatea noastra de performanta. Ne bucuram de fiecare data cand putem sa ii ajutam si sa le aducem aceasta premiere ca un semn de recunoastere pentru ceea ce fac pentru tara asta", a mai spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

Scandalul premiilor in sport Replica dura pentru Dragulescu: Handbalistele n-au fost premiate din banii lui!

Scandalul premiilor in sport ia amploare: Vor fi performante putine, ma intalnesc cu oficialii

Scandalul a izbucnit saptamana trecuta, dupa ce decizia Guvernului de a majora primele acordate jucatoarelor din nationala de handbal a Romaniei pentru medalia de bronz obtinuta la Campionatul Mondial i-a revoltat pe unii dintre marii sportivi ai Romaniei, in frunte cu Dragulescu.

Acesta a fost cel mai vocal dintre ei si a sustinut ca handbalistele au primit mai multi bani decat el, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale. In plus, a anuntat ca vrea sa protesteze in fata Palatului Victoria, in costumul de sportiv si cu medaliile pe care le are.

De asemenea, Marian Dragulescu a spus ca nu trebuie schimbate premiile de fiecare data cand se schimba premierul si ca la Jocurile Olimpice de la Rio ar putea fi medalii putine pentru sportivii romani.

Marele gimnast roman s-a aratat deranjat de faptul ca handbalistelor li s-au marit de cateva ori sumele pe care trebuiau in mod obisnuit sa le primeasca drept premii de la stat, ajungand la prima de 60.000 de lei.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dan Suciu premii sport, #Dan Suciu premii handbal, #Guvern premii handbal, #Marian Dragulescu scandal premii sport , #nationala handbal