Un expert in arbitraj da verdictul dupa Romania - Norvegia - Interviu

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 11:00
21199 citiri
Un expert in arbitraj da verdictul dupa Romania - Norvegia - Interviu

Arbitrajul din meciul Romania - Norvegia, din semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, a dat nastere unor discutii aprinse, brigada din Slovenia fiind acuzata ca a dezavantajat formatia noastra atat de jucatoare cat si de suporteri.

Pentru a vedea cat de indreptatite sunt reprosurile facute la adresa arbitrajului Ziare.com, a stat de vorba cu Horatiu Belu, membru in Comisia de Arbitri a Federatiei Romane de Handbal.

Acesta a mentionat ca arbitrajul din meciul cu Norvegia nu a influentat rezultatul final, iar reusita Cristinei Neagu a fost anulata corect.

De asemenea, Horatiu Belu a mai precizat ca Romania nu are motive sa se planga de arbitraj in urma meciurilor de la turneul final.

EXCLUSIV Nationala de handbal joaca pentru un premiu incredibil la Campionatul Mondial

Iata interviul acordat Ziare.com de Horatiu Belu:

Cum vi s-a parut arbitrajul de aseara?

Arbitrajul nu a fost poate cel mai bun, dar in niciun caz nu ne-a privat de victorie in meciul cu Norvegia. Nu au fost greseli flagrante impotriva noastra. Nici macar la acel presupus gol al Cristinei Neagu despre care s-a vorbit, mingea nu a intrat in poarta cu toata circumferinta, din pozele pe care le-am vazut.

N-ar fi fost mai bine daca se folosea acea tehnologie video pe linia portii ca sa elucidam misterul la golul Cristinei Neagu?

S-a incercat acest experiment la turneul final, dar nu a iesit. Iar de vina nu sunt arbitrii. Acea camera este operata de un functionar IT. Iar unul dintre operatori a ratat un moment la acest turneu final si s-a decis suspendarea. Aceasta tehnologie va fi reluata din nou dupa ce functionarii IT se vor perfectiona. Aici nu este ca la rugby, pentru ca exista un functionar IT care opereaza aceasta camera si atat.

Romania contesta victoria Norvegiei: Ati vazut cu totii ce s-a intamplat!

Nici in cazul loviturilor de la 7 metri acordate pentru nordice nu au fost probleme?

Loke este un pivot foarte bun, este o jucatoare mare, dar cred ca in marea majoritate a timpului deciziile arbitrilor au fost corecte si nu ne-au dezavantajat. La acest turneu final, Romania nu a avut parte de greseli defavorabile flagrante, cum s-a intamplat in cazul Rusiei, care a pierdut calificarea cu Polonia dupa un 7 metri in ultimul minut pe care l-ar fi acordat orice incepator.

Totusi, a parut ciudat ca a fost delegata aceeasi brigada de arbitri pe care Norvegia a avut-o si in sferturile de finala...

Da, acesta nu este un lucru obisnit, dar trebuie sa tinem cont ca la mijloc sunt foarte multi factori. Poate pe Bonaventura sau pe danezi i-au tinut pentru finala. In plus, anumiti arbitri au fost trimisi acasa, iar IHF s-a trezit cu aceasta situatie.

Va multumesc pentru precizari.

Mai am de spus, totusi, ceva, referitor la comentariul de pe Dolce Sport. Este facut de niste jurnalisti care nu detin terminologia din handbal. Noi, specialistii, inchidem sonorul cand meciurile sunt pe Dolce Sport. Iar lipsa lor de cunostinte influenteaza opinia publica, vedeti cum a fost cazul cu acel presupus gol al Cristinei Neagu. Noi in handbal nu avem sut sau lovitura, avem aruncare.

Este deranjant pentru noi, specialistii, cum se comenteaza. Vedeti si acea pretentie ca a fost gol la Cristina Neagu. Se bazeaza pe lipsa de cunostinte, comentatorul nu stia ca mingea trebuie sa intre in poarta cu intreaga circumferinta.

Cele mai controversate faze de arbitraj din meciul Romania - Norvegia

Ziare.com a incercat sa discute si cu arbitri aflati in activitate fazele controversate din meciul Romania - Norvegia, insa regulamentul le interzice acest lucru. Cu totii au sustinut insa ca arbitrajul nu a dezavantajat Romania.

Citeste si:
Dacian Cioloș avertizează guvernul cu privire la creșterea pensiilor speciale: „PSD minte de ani de zile cetăţenii şi mai ales pensionarii”
Dacian Cioloș avertizează guvernul cu privire la creșterea pensiilor speciale: „PSD minte de ani de zile cetăţenii şi mai ales pensionarii”
Liderul USR Dacian Cioloş a transmis o avertizare pentru PNL și PSD cu privire la creșterea sau introducerea de noi pensii speciale, explicând că asta ar duce în primul rând la...
Inițiativă USR pe modelul Scoției sau New Yorkului: produse de igienă gratuite în școli pentru fetele vulnerabile
Inițiativă USR pe modelul Scoției sau New Yorkului: produse de igienă gratuite în școli pentru fetele vulnerabile
Iniţiativa legislativă „Împreună pentru fete” a Oanei Ţoiu, deputat USR, a primit aviz pozitiv la votul din comisiile parlamentare și ar putea ajunge la vot final până la finalul anului...