"Sa le fie rusine". Presedintele federatiei de handbal, reactie vehementa dupa turneul preolimpic ratat de Romania

Luni, 22 Martie 2021, ora 13:23
6519 citiri
"Sa le fie rusine". Presedintele federatiei de handbal, reactie vehementa dupa turneul preolimpic ratat de Romania
Alexandru Dedu

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a anuntat ca va fi facuta o analiza video a arbitrajului din meciul Romania - Norvegia, din cadrul turneului preolimpic, si ca in cazul in care vor fi descoperite erori va face o adresa catre federatia internationala, conform agerpres.ro.

"Este greu, este trist sa castigi si sa nu te califici. Este o competitie normala, avem jucatoare cu mare experienta, care au mai trecut prin astfel de momente. In primul meci s-a pierdut calificarea, cand noi nu am facut un meci reusit. Nu vreau sa ma antepronunt, dar o sa facem o analiza a arbitrajului de la meciul cu Norvegia, pentru ca mie mi s-a parut ca ceva nu a fost OK. In cazul in care se adevereste ceea ce am vazut, o sa analizam asta intr-un colectiv de profesionisti, vom face o adresa catre IHF vizavi de acest lucru", a declarat Dedu la sosirea delegatiei Romaniei in tara.

El a criticat in termeni duri declaratiile jucatoarelor din Norvegia, conform carora ar fi existat o intelegere intre Romania si Muntenegru, pentru calificarea ambelor echipe: "Sa le fie rusine norvegienilor, din partea lor ne asteptam sa aiba un anumit tip de comportament. Dupa arbitrajul pe care l-au avut, au mai avut curajul sa vorbeasca in felul acesta? Sa le fie rusine. Nu cred ca au fost afectate jucatoarele noastre, dar au fost surprinse. Eu unul nu ma asteptam la Norvegia sa aiba un astfel de comportament".

Presedintele FRH spera ca jucatoarea Cristina Neagu sa participe si la urmatoarea campanie de calificare la Jocurile Olimpice.

"Cristina Neagu este un exponent al handbalului mondial, dar se pare ca nu este suficient. Sunt convins ca va participa si la calificarea pentru urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice. Cristina are un vis si sa dea Dumnezeu sa si-l indeplineasca", a mai spus presedintele FRH.

Dedu le-a raspuns si criticilor sai, care i-au cerut in mai multe randuri demisia: "Din gura este foarte usor. Cred ca raspunsul la toate astea il gasiti chiar la jucatori si jucatoare".

Nationala feminina de handbal a Romaniei a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, desi a invins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), duminica, in turneul preolimpic de la Podgorica. Pentru a se califica, Romania ar fi avut nevoie de o victorie la cel putin 5 goluri diferenta.

In primul meci al turneului, Muntenegru a invins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a intrecut Romania cu 29-24, iar in ultimul meci, Romania a dispus de Muntenegru cu 28-25.

In clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmata de Norvegia, 2 puncte (0), si Romania, 2 puncte (-2). Primele doua clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Lovitura financiara la Miami. Premiile turneului de tenis s-au prabusit. Cat poate castiga Simona Halep daca ia trofeul

N-a fost sa fie. Nationala de handbal feminin, la doua goluri de fericire. Tricolorele au invins Muntenegru, dar nu vor merge la Olimpiada

Veste excelenta pentru Simona Halep. Romanca a scapat de cea mai periculoasa adversara de la Miami

Nicolae Stanciu nu se mai opreste din dat goluri. Al saselea meci la rand in care romanul marcheaza cel putin o data

Sorana Cirstea a schimbat antrenorul! Cine o va asista la Miami si ce a promis romanca

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
FCSB este aproape de a câștiga titlul după mulți ani iar mai mulți jucători din echipă sunt în vizorul selecționerului Edi Iordănescu pentru Campionatul European din Germania....
#Alexandru Dedu, #handbal, #nationala, #olimpiada , #stiri handbal