Campionatul Mondial de handbal: Lacrimi la Belgrad, Serbia pierde acasa finala cu Brazilia

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 20:06
3925 citiri
Campionatul Mondial de handbal: Lacrimi la Belgrad, Serbia pierde acasa finala cu Brazilia

Brazilia a castigat finala Campionatului Mondial de handbal feminin din Serbia, dupa o finala intensa, dramatica, traita pana in ultima secunda, in care a trecut de tara gazda a competitiei cu scorul de 22-20.

Meciul a fost unul echilibrat inca de la inceput, cele doua trupe mergand cap la cap multe minute de la inceputul primei reprize.

Atmosfera creata in Beogradska Arena era una incredibila, cei peste 20.000 de fani realizand o acustica de vis, in ideea de a le duce pe favorite spre marea victorie.

Prima data Serbia s-a distantat la 8-6, in prima parte, apoi gazdele au fost insa ajunse din urma la 10-10, pentru ca Brazilia sa aiba ultimul cuvant in prima repriza, ajungand sa se distanteze la pauza, scorul la jumatatea partidei fiind 13-11.

Partea secunda a fost una dominata la debut de brazilience, care au ajuns la un moment dat la 5 goluri avans, 16-11.

Pe o atmosfera tot timpul infernala, sarboaicele au crezut in ele si s-au apropiat usor-usor, ajungand sa egaleze la 19 in ultimele zece minute de joc.

Brazilia a marcat atunci prin Piedade pe pivot, Andrea Lekic a egalat la 20 dintr-o lovitura de la 7 metri, dar aici s-a oprit totul pentru gazde.

Nunes a marcat in inferioritate numerica pentru 21-20, pentru ca Cvijic sa aiba ratarea partidei, fiind singura cu portarita Pessoa.

Paula Rodrigues a marcat ultimul gol al jocului, scorul final fiind acela de 22-20.

Au urmat momente incredibile pe teren, ambele echipe izbucnind in lacrimi, tabara Braziliei de fericire, cea a Serbiei, alaturi de mare parte a tribunei, de deznadejde.

De remarcat evolutia fabuloasa a lui Do Nascimento, cu 6 goluri marcate in marea finala, precum si a portaritei Arenhart, cu 7 parade incredibile.

Brazilia obtine prima medalie din istoria sa la un Campionat Mondial de handbal feminin, chiar de aur, in timp ce Serbia pierde o finala chiar la ea acasa, obtinand doar argintul.

Iata caseta tehnica a jocului:

Brazilia - Serbia 22-20 (13-11)

Brazilia: Arenhart 7 interventii, Pessoa 4 interventii - Do Nascimento 6, Da Silva 4, Rodrigues 4, Amorim 3, Nunes 2, Cavaleiro 2, Piedade 1.

Serbia: Tomasevic 11 interventii, Risovic 6 interventii - Cvijic 5, Damnjanovic 4, Lekic 4, Zivkovic 2, Nisavic 2, Ognjenovic 1, Krpez 1, Popovic 1.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#brazilia invinge serbia finala, #campionat mondial handbal cronica finala, #serbia invinsa acasa de brazilia cm, #handbal fete cm finala serbia brazilia , #stiri handbal