Naționala de handbal merge la Mondiale fără Cristina Neagu. Ce adversare avem, care sunt grupele și cine transmite meciurile

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 06:06
5591 citiri
Naționala de handbal merge la Mondiale fără Cristina Neagu. Ce adversare avem, care sunt grupele și cine transmite meciurile
Naționala de handbal

Naționala de handbal feminin a României are un blazon de apărat, fiind singura reprezentativă care a luat parte la toate cele 24 de ediții ale Campionatelor Mondiale.

În Spania va avea loc a 25-a ediție a CM în perioada 1-19 decembrie. Va fi primul Campionat Mondial la care vor participa nu mai puțin de 32 de echipe.

De asemenea, ca o premieră, toate echipele participante, jucători, antrenori, plus organizatori, voluntari și toți cei implicați vor trebui să fie vaccinaţi anti-Covid 19 sau să facă dovada trecerii prin boală, iar la sosire membrii delgației trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

România va evolua în grupa C, cu Norvegia, Kazakhstan şi Iran, la Castello, oraș în care locuiesc mulți români. Tricolorele vor debuta în 3 decembrie, cu Iran.

Apoi, dacă termină pe unul din primele trei locuri, România merge mai departe în grupele principale cu punctele pe care le-a acumulat în meciurile cu echipele calificate.

După preconizata calificare în grupele principale (Kazahstan și Iran fiind echipe de bătut), România ar urma să joace în grupele principale cu echipele calificate din Grupa D, din care fac parte campioana en-titre Olanda și Suedia, o lată națională puternică. Așadar, o misiune dificilă.

Mai ales că acest Mondial va prima competiție majoră din ultimii ani la care naționala de handbal va trebui să se descurce fără Cristina Neagu. Cea mai bună jucătoare a lumii a decis să facă o pauză în ceea ce privește prima reprezentativă și va reveni abia la anul.

Paradoxal, antrenorul Adi Vasile crede că absența Cristinei poate fi un plus.

”Mie îmi plac provocările, așa că absența Cristinei de la Mondiale cred că a fost cel mai bun lucru atât pentru mine, cât și pentru echipă. De ce? Pentru că lipsa ei ne va motiva pe noi toți să tragem și mai tare și să atingem un nivel de pregătire și de exprimare ridicat.

Iar atunci când va reveni și Cristina să fim cu adevărat o forță”, a spus Adi Vasile.

Lotul convocat de Adrian Vasile este format din jucătoarele: portari - Iulia Dumanska, Daciana Hosu, Diana Ciucă; jucătoare de câmp - Bianca Bazaliu, Oana Borş, Nicoleta Dincă, Alexandra Dindiligan, Bianca Harabagiu, Alina Ilie, Cristina Laslo, Laura Moisă, Lorena Ostase, Crina Pintea, Anca Polocoşer, Andreea Popa, Andreea Rotaru, Ana Maria Savu, Alexandra Subţirică, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă şi Mădălina Zamfirescu.

• Grupa A: Franţa, Muntenegru, Angola, Slovenia;

• Grupa B: Rusia, Serbia, Camerun, Polonia;

• Grupa C: Norvegia, România, Iran, Kazakhstan;

• Grupa D: Olanda, Suedia, Porto Rico, Uzbekistan;

• Grupa E: Germania, Ungaria, Cehia, Slovacia;

• Grupa F: Danemarca, Coreea de Sud, Tunisia, Congo;

• Grupa G: Croaţia, Japonia, Brazilia și Paraguay;

• Grupa H: Spania, Austria, Argentina și China.

Turneul final va fi transmis pe DigiSport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ea e noul căpitan al naționalei după retragerea Cristinei Neagu
Ea e noul căpitan al naționalei după retragerea Cristinei Neagu
Meciurile cu Croaţia din preliminariile Campionatului European 2024 reprezintă un nou început pentru echipa naţională de handbal feminin, care pleacă la drum cu un nou căpitan - Cristina...
Cum s-a descurcat naționala de handbal feminin, după retragerea Cristinei Neagu
Cum s-a descurcat naționala de handbal feminin, după retragerea Cristinei Neagu
Naţionala de handbal feminin a României a învins miercuri, la Bistriţa, reprezentativa Croaţiei, scor 26-24 (13-11), în cea de-a treia partidă din grupa 1 preliminară a Campionatului...
#handbal, #CM de handbal, #Adi Vasile, #Cristina Neagu , #stiri handbal