Nationala de handbal masculin a mai ratat o calificare. Tricolorii aveau nevoie de un egal in meciul decisiv. Ce s-a intamplat in Muntenegru

Duminica, 02 Mai 2021, ora 20:42
10569 citiri
Nationala de handbal masculin a mai ratat o calificare. Tricolorii aveau nevoie de un egal in meciul decisiv. Ce s-a intamplat in Muntenegru
Nationala masculina de handbal

Echipa nationala de handbal masculin a Romaniei a jucat duminica, in Muntenegru, meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2022, turneu final la care tricolorii n-au mai fost din 1996.

Inaintea ultimei etape, Suedia conducea grupa (10 puncte), urmata de Muntenegru (4 puncte), Romania si Kosovo, ambele cu cate 3 puncte.

Astfel, cu conditia ca Suedia sa fi invins Kosovo, ceea ce s-a si intamplat (39-16), Muntenegru si Romania se puteau califica impreuna la Euro in cazul unui egal. Tricolorii ar fi beneficiat in acest caz de un punctaj ridicat in clasamentul nationalelor de pe locurile trei in grupele preliminare.

Din pacate, la Podgorica, dupa o prima repriza buna (9-9), Romania a cedat initiativa, iar Muntenegru s-a impus cu 23-19. In clasamentul final al grupei, selectionata noastra a terminat pe ultimul loc, chiar si dupa Kosovo.

Desfasurarea LIVE a meciului:

*Scor final 23-19, iar Romania pierde calificarea la Europene.

*21-17, cu 5 minute inainte de final.

*18-14 Muntenegru, minutul 50.

*14-11, minutul 40.

*Debut slab pentru Romania in partea a doua, Muntenegru se desprinde la 13-9.

*Scor egal la pauza, 9-9. La aceeasi ora, Suedia - Kosovo 22-8.

*8-7 Muntenegru, minutul 25.

*6-6, minutul 15.

*4-3 pentru Romania, de la 1-3.

*1-1 in startul meciului, tricolorii au deschis scorul.

*A inceput partida.

Cu conditia ca Suedia sa invinga Kosovo, pe teren propriu, intr-un meci care se disputa la aceeasi ora, Muntenegru si Romania ar putea merge brat la brat la Euro 2022 cu un rezultat de egalitate la Podgorica.

Ar fi un "aranjament" in urma caruia muntenegrenii isi rezerva locul la Euro de pe locul al doilea, in timp ce Romania nu va mai putea pierde una din primele patru pozitii in ierarhia locurilor trei.

In schimb, daca Suedia nu invinge Kosovo, lucrurile se complica pentru Romania, in special din cauza faptului ca tricolorii vor fi depasiti de kosovari la egalitate de puncte, ca urmare a rezultatelor directe nefavorabile.

Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
România: riscurile de azi și ce se întâmplă (până) în 2035
Poate România ține pasul cu schimbările rapide care au loc în marile economii europene? Și ce-ar trebui să facă pentru a nu fi lăsată în urmă? O analiză de Sabina Fati. Un Raport al...
#handbal, #calificare, #Romania, #Muntenegru , #stiri handbal