România e ca și eliminată de la Mondiale după meciul super-dramatic cu Olanda. Clasamentul grupei și calculele pentru sferturi

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 19:13
6170 citiri
România e ca și eliminată de la Mondiale după meciul super-dramatic cu Olanda. Clasamentul grupei și calculele pentru sferturi
Crina Pintea

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de echipa Olandei, campioana en titre, cu 31-30 (17-14), joi seara, la Castello, în primul său meci din Grupa principală II a Campionatului Mondial din Spania.

România a pierdut la limită după ce a făcut cel mai bun joc al său la acest turneu final.

Tricolorele au jucat excelent în primele 25 de minute au condus de mai multe ori, chiar şi la două goluri (7-5), iar ultima data a avut avantaj al 12-11.

Finalul primei reprize a fost mai slab, iar după câteva erori Olanda s-a desprins la 17-14, după ce în min. 27 era 13-13.

Ecartul de pe tabelă a crescut în repriza secundă la şase goluri, 22-16 (min, 40), dar jucătoarele antrenate de Adrian Vasile nu au renunţat la luptă şi s-au apropiat la trei goluri, 22-19 (42), apoi la două, 27-25 (51), reuşind egalarea în min. 56, 29-29, prin Laslo.

Finalul a fost dramatic, cu ratări de o parte şi alta, iar la 30-30 Harabagiu a ratat cu Tess Wester, Malestein a marcat pentru 31-30, Moisă ratând din extremă şansa egalării în ultimul minut.

Crina Pintea, autoare a 6 goluri, a fost desemnată MVP-ul meciului.

Pentru echipa României au mai marcat Cristina Laslo 6 goluri, Lorena-Gabriela Ostase 5, Dana-Andreea Rotaru 4, Bianca Elena Harabagiu 3, Laura Moisă 2, Alina Ilie 2, Elena-Nicoleta Dincă 1, Bianca-Maria Bazaliu 1.

Yuliya Dumanska a parat 10 mingi, terminând cu un procentaj de 30%.

Golurile Olandei au fost reuşite de Bo van Wetering 6, Danick Snelder 4, Kelly Dulfer 4, Laura van der Heijden 4, Lois Abbingh 3, Inger Smits 3, Angela Malestein 2, Estavana Polman 2, Debbie Bont 1, Tess Wester (portar - CSM Bucureşti) 1, Dione Housheer 1. Wester a apărat 15 şuturi, încheind cu un procentaj de 36%.

Meciul a fost arbitrat de rusoaicele Viktoria Alpaidze şi Tatiana Berezkina.

Joi au loc şi celelalte meciuri din grupă, Norvegia - Puerto Rico şi Suedia - Kazahstan.

Olanda ocupă primul loc, cu 5 puncte, urmată de Norvegia, 4 puncte, Suedia, 3 puncte, România, 2 puncte, Kazahstan, 0 puncte, Puerto Rico, 0 puncte.

România va juca următorul meci pe 11 decembrie, cu Puerto Rico (Castello, 16:30).

Din păcate, pentru a ajunge în sferturi, România trebuie să se claseze pe unul dintre primele două locuri, obiectiv care e spulberat în proporție de peste 90 la sută. Chiar dacă va câștiga ultimele sale două meciuri, cu Puerto Rico și Suedia, România are nevoie ca Norvegia sau Olanda să facă un pas greșit în confruntările cu ”cenușăresele” grupei, Puerto Rico, respectiv Kazahstan.

#Romania, #mondiale, #eliminare, #Crina Pintea , #stiri handbal