Ce meci! România s-a duelat cu campioana lumii la Mondialul de handbal feminin. Învingătoarea s-a decis în ultimul minut

Joi, 09 Decembrie 2021, ora 18:08
9436 citiri
Ce meci! România s-a duelat cu campioana lumii la Mondialul de handbal feminin. Învingătoarea s-a decis în ultimul minut
Naționala de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a întâlnit joi, de la ora 16.30, Olanda, în primul meci din grupa principală II, la Campionatul Mondial din Spania.

Într-un meci decisiv pentru calificarea în sferturile de finală, România s-a duelat cu campioana mondială din 2019 fără a o avea în lot pe cea mai valoroasă jucătoare, Cristina Neagu, care a ales să nu participe la turneul final, urmând să revină la națională în 2022.

Tricolorele au reuşit un meci spectaculos, însă nu au avut şansă pe final şi au pierdut la un singur gol, 31-30, rezultat stabilit în ultimul minut.

Principalele marcatoare tricolore au fost Laslo 6 goluri, Pintea 5, Ostase, Rotaru 4.

În urma rezultatului, Olanda adună 5 puncte, iar România rămâne cu 2.

În grupa II se joacă, tot joi, meciurile dintre Norvegia - Puerto Rico şi Kazakhstan - Suedia.

România va juca următoarele meciuri cu Puerto Rico, sâmbătă, şi cu Suedia, luni.

Tricolorele s-au calificat în grupa principală II după ce au încheiat pe locul 2 în grupa preliminară C, în urma rezultatelor: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia.

Meciurile din cele patru grupe principale se joacă până în 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie.

Desfășurarea LIVE:

*Scor final 31-30 pentru Olanda, după un final de meci dramatic.

*27-24 Olanda în minutul 50.

*22-18 Olanda în minutul 40.

*17-14 pentru Olanda la pauză, care s-a desprins în ultimele 5 minute ale reprizei.

*9-9 în minutul 15.

*2-2 în minutul 5.

*A început meciul.

România va evolua în grupa principală II, în ordine, cu Olanda (9 decembrie), Puerto Rico (11 decembrie), Suedia (13 decembrie), şi are 2 puncte la start.

Grupa principală II porneşte de la clasamentul următor, în funcţie de punctele adunate de echipele calificate, în meciurile directe din grupele preliminare: 1. Norvegia 4 puncte, 2. Olanda 3 puncte, 3. Suedia 3 puncte, 4. România 2 puncte, 5. Kazakhstan 0, 6. Puerto Rico 0.

Meciurile din cele patru grupe principale vor avea loc între 8 şi 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Astfel, în cazul unui eșec cu Olanda, România va fi ca și eliminată din cursa pentru sferturile de finală.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
FCSB este aproape de a câștiga titlul după mulți ani iar mai mulți jucători din echipă sunt în vizorul selecționerului Edi Iordănescu pentru Campionatul European din Germania....
#Romania Olanda, #Mondialul de handbal, #nationala, #meci , #stiri handbal