Femeia care domină F1 din culise și umilește Ferrari la strategie. Cine e Hannah Schmitz, geniul din spatele succeselor lui Max Verstappen

Duminica, 07 August 2022, ora 22:43
15762 citiri
Femeia care domină F1 din culise și umilește Ferrari la strategie. Cine e Hannah Schmitz, geniul din spatele succeselor lui Max Verstappen
Hannah Schmitz FOTO Twitter

Max Verstappen a câștigat weekendul trecut pe Hungaroring pornind de pe poziția a 10-a din grilă.

Mare parte din succesul olandezului a venit ca urmare a unul plan perfect pus la punct de Hannah Schmitz, inginerul principal de strategie. Iar Verstappen i-a recunoscut imediat meritele: “Dacă vrei să lupți pentru campionat nu îți permiți multe greșeli, dar avem mulți tipi în echipă și ...fete, de asemenea. Astăzi, Hannah a fost incredibil de calmă și e foarte bună în ceea ce face”.

De altfel, pe tot parcursul sezonului Red Bull a anticipat corect desfășurarea curselor, spre deosebire de cei de la Ferrari, care au clacat în dese rânduri și au luat decizii proaste în privința alegerii pneurilor și a momentului intrărilor la boxe.

Încă din copilărie, Hannah era interesată de mașini și de modul în care funcționează lucrurile, iar asta s-a transformat rapid în pasiunea pentru inginerie, în timp ce era la școală. A urmat o diplomă de master în Inginerie Mecanică la Universitatea Cambridge, înainte să se alăture Red Bull Racing ca student stagiar în 2009, se arată pe pagina redbull.com.

”Sunt mulți oameni care inițial nu au încredere în tine pentru a face treabă”, spune britanica.

”Ca strateg, trebuie să spui multor oameni ce să facă și ei trebuie să te asculte, așa că e vorba despre a construi această încredere și, ca femeie, din păcate, a fost mai greu, dar acum am acest respect și sper că alte tinere care vor să se implice în sport vor vedea că poți face asta și vom vedea mai multă diversitate.”

Hannah povestește cum și-a calculat pașii înaintea cursei de la Budapesta.

"Ne uităm la datele din cursele din ultimii trei ani de pe acest circuit și la tot ce am adunat în acest sezon. Ne putem baza pe miliarde de simulări și nu exagerez", a spus Schmitz.

„Trebuie să fim pregătiți pentru orice”, continuă ea. „Și chiar și atunci nu este niciodată alb sau negru, așa că trebuie să fii capabil să reacționezi la anumite situații în timpul unei curse”.

În calitate de strateg șef, ea este și cea ia decizia când un pilot trebuie să oprească la boxe. Uneori este necesar să improvizezi, dar Schmitz ține cont de fiecare scenariu posibil. "Datoria mea este să știu mereu ce să fac. Nu poate veni în ultimul moment, trebuie să am planul deja în cap."

#hannah schmitz, #Red Bull Racing, #Max Verstappen, #formula 1 , #stiri Formula 1
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
Poate ii face si putin educatie olandezului, ca are mareee nevoie!