Haosul din aeroporturi. Măsurile pe care le poți lua pentru a scăpa de probleme în vacanță

Duminica, 24 Iulie 2022, ora 22:10
4387 citiri
Haosul din aeroporturi. Măsurile pe care le poți lua pentru a scăpa de probleme în vacanță
Aeroportul din Bruxelles are cele mai multe zboruri întârziate FOTO brusselsairport.be

Vara 2022 este o perioadă haotică pentru călătoriile aeriene.

În fiecare săptămână apar noi știri despre anulări și întârzieri în masă de zboruri, bagaje pierdute, companii aeriene și aeroporturi cu personal insuficient, cozi șocant de lungi, greve ale personalului și prețuri în creștere.

Experții împărtășesc sfaturi pentru situațiile în care pasagerii au parte de anulări de zboruri, aeroporturi aglomerate sau bagaje pierdute în această vară.

Călătoriile din vara anului 2022 aduc cu siguranță provocări, ceea ce nu înseamnă că nu veți avea ocazia să vă relaxați pe plaja la care ați visat sau să puteți bifa un tur al orașului din lista dvs. ”, a declarat Martin Jones, CEO al Rezervărilor în aeroport, pentru HuffPost.

„Pregătirea pentru fiecare întorsătură a evenimentelor este cheia”

Multe dintre cele mai rele aspecte ale experienței de zbor nu țin de pasageri, dar există totuși pași pe care călătorii îi pot face pentru a scăpa de stres.

Martin Jones și alți experți au împărtășit sfaturi, așa încât călătoriile cu avionul să fie mai puțin supărătoare.

Sosire la aeroport foarte devreme

„Oferă-ți mult timp la aeroport”, a sfătuit Omar Kaywan, co-fondator și director la Goose Insurance. „Sosiți cu cel puțin trei ore înainte de zbor.”

Un timp tampon suplimentar vă va face să vă simțiți mai puțin stresați dacă întâlniți o coadă deosebit de lungă sau lentă.

„Pregătiți-vă pentru controlul de securitate”, a adăugat Kaywan. „Nu purtați curele, pantofi grei sau bijuterii și nu transportați lichide mai mari de 100 ml. Acest lucru va accelera procesul pentru tine și pentru alți călători.”

Descărcați aplicația companiei aeriene

„Descărcați aplicația companiei aeriene și asigurați-vă că aveți notificările activate, astfel încât să puteți fi primul care știe despre orice modificări ale zborului dvs.”, a sfătuit Brian Kelly, fondatorul The Points Guy.

„Dacă zborul dvs. este anulat sau întârziat, vă puteți rezerva zborurile direct din aplicație și puteți evita orele de așteptare în cozi lungi la birourile de asistență pentru clienți sau de a fi în așteptare cu compania aeriană.”

De asemenea, puteți verifica aplicația pe parcursul celor 24 de ore premergătoare plecării pentru a vedea de unde vine avionul și dacă zborurile sale anterioare au sosit la timp. Site-urile web precum FlightAware și Flightradar vă permit, de asemenea, să urmăriți.

Rezervă un zbor de dimineață dacă poți

Fii strategic atunci când alegi zboruri în timpul unui sezon aglomerat. Majoritatea experților sunt de acord că plecările de dimineață sunt cel mai bun pariu pentru a evita întârzierile și anulările.

„Cu cât zborul tău este mai devreme în timpul zilei, cu atât sunt mai mari șansele ca acesta să nu fie perturbat”, a spus Scott Keyes, autorul cărții „Take More Vacations” și fondator Scott’s Cheap Flights.

„Anulările și întârzierile zborurilor sunt adesea rezultatul anulărilor și întârzierilor anterioare ale zborurilor. Există un efect de domino cu avioane, echipaje și orare, dar dacă ești la unul dintre primele zboruri, ești mai puțin expus la acel efect de domino. De asemenea, vremea rea ​​tinde să apară după-amiaza mai mult decât dimineața.”

Dacă vă aflați pe unul dintre primele zboruri ale zilei, avionul dvs. a sosit probabil la aeroport în noaptea anterioară, așa că există un tampon pentru ca zborul care sosește să fie întârziat fără a afecta călătoria. S-ar putea chiar să puteți urmări dacă este pe drum sau a aterizat la aeroport înainte de a merge la culcare.

Zborurile de dimineață nu sunt imune la întreruperi, desigur. Dar atunci când zburați devreme în cursul zilei, aveți tendința de a avea, de asemenea, mai multe opțiuni pentru rezervarea unui itinerariu pentru aceeași zi, chiar dacă zborul dvs. este anulat.

Faceți zboruri fără escală atunci când este posibil

Zborurile fără escală ar putea fi puțin mai scumpe, dar vă pot economisi bani și timp pe termen lung. Deci, când aveți opțiunea, încercați să rămâneți cu un singur zbor.

„Acum este momentul să cheltuiți puțini bani în plus”, a spus Kelly. „Cu cât aveți mai multe conexiuni, cu atât aveți mai multe șanse pentru anulări și întârzieri.”

Dacă o conexiune este inevitabilă, asigurați-vă că aveți suficient timp tampon între aterizarea primului zbor și plecarea celui de-al doilea zbor. Au loc întârzieri și nu doriți să sprintați prin terminal.

„Timpul pentru escale scurte, de 40 de minute și de o oră s-a încheiat”, a spus Kelly.

„Recomand cu adevărat o conexiune de trei ore atât pentru zboruri interne, cât și internaționale.”

Veniți la aeroport pregătiți în caz de întârzieri

„Vrei să fii pregătit să te distrezi pe durata zborului tău și a oricăror întârzieri care s-ar putea întâmpla la aeroport”, a spus Keyes. „Descărcați filme și podcasturi și asigurați-vă că dispozitivele sunt încărcate în prealabil. Există o mulțime de lucruri care nu sunt în controlul tău, dar îți poți începe călătoria cu nota potrivită prezentându-te la aeroport pregătit.”

Nu uitați să vă aduceți încărcătoarele și poate să investiți în niște baterii externe pentru telefonul dvs.

„Ambalați gustări neperisabile și aduceți cu dumneavoastră o sticlă de apă reîncărcabilă goală”, a sugerat Kaywan. „Mâncarea din aeroporturi devine din ce în ce mai scumpă, iar opțiunile pot fi limitate. Aduceți o pernă de călătorie și o eșarfă care s-ar putea dubla drept pătură dacă este necesar. Dacă călătoriți cu copii mici, împachetați cărți, jucării și tablete mobile pentru a-i menține ocupați.”

Fă ceea ce trebuie să faci pentru a te simți confortabil și în avion

„Deoarece temperatura fluctuează în timpul unui zbor, călătorii trebuie să aducă o mulțime de straturi sau articole suplimentare de confort – cum ar fi șosetele – pentru a preveni să se simtă inconfortabil atunci când avionul se răcește peste noapte”, a declarat Naveen Dittakavi, fondator și CEO Next Vacay.

Împachetați-vă bagajele de mână în mod strategic

„Nimic nu îți distruge călătoria mai mult decât să-ți piardă bagajele compania aerienă, așa că cel mai bine este să te pregătești în prealabil”, a spus Dittakavi. „Dacă trebuie să vă verificați bagajele, puneți lucruri personale importante în bagajul de mână – cum ar fi articole de toaletă, o ținută curată și costume de baie, în funcție de locul în care călătoriți.”

Companiile aeriene au întâmpinat întârzieri semnificative în returnarea bagajelor pierdute către călători. Situația a devenit atât de gravă pe aeroportul Heathrow, încât Delta Air Lines a zburat cu un avion de la Londra la Detroit care transporta zero pasageri, dar aproximativ 1.000 de bagaje blocate.

„În bagajul de mână, ținând cont de regulile și reglementările companiei tale aeriene”, a recomandat Jones. „Este întotdeauna util să ai lucrurile esențiale la îndemână, fie că sunt gustări, medicamente sau un încărcător de telefon.”

Pregătește-ți bagajul de cală pentru potențiale probleme

„Dacă este posibil, nu verifica o geantă”, a recomandat Keyes. „Este o altă oportunitate să întâlnești o coadă lungă la aeroport, așa că există o probabilitate mai mare ca să pierzi zborul dacă este o așteptare lungă pentru a verifica bagajele și apoi în linia de securitate.”

Cu toate acestea, există modalități de a evita această situație dacă trebuie să verificați un bagaj.

„Dacă un zbor este în viitor, multe aeroporturi vă permit să vă verificați bagajele cu o noapte în avans pentru a evita cozile lungi în ziua zborului”, a spus Julia Menez, gazda podcastului „Geobreeze Travel”. „Gândiți-vă să faceți acest lucru dacă aveți timp.”

Îndepărtați orice alte etichete sau coduri de bare din călătoriile anterioare înainte de a vă verifica valiza. Faceți o fotografie cu geanta și asigurați-vă că are o etichetă cu informațiile dvs. de contact.

„Odată ce eticheta de bagaj este tipărită, asigurați-vă că are aeroportul, codul, numele și numărul de zbor potrivite”, a spus el. „Sunt un mare fan al Apple AirTags pentru a vă ține evidența bagajelor și pentru a păstra în siguranță chitanțele pentru bagaje.”

Alege-ți locul cu înțelepciune

„Când sunteți în zbor, asigurați-vă că rezervați un loc la geam”, a sfătuit Dittakavi. „Te vei putea odihni pe geam și nu vei fi deranjat de alți pasageri.”

Experții în sănătate tind să fie de acord că scaun de la ferestră prezintă cel mai mic risc de răspândire a COVID, în comparație cu scaunele din mijloc și culoar.

„Ca alternativă, odată ce avionul este în aer, căutați în jur orice locuri goale care sunt împreună”, a adăugat Dittakavi. „Acest lucru vă va oferi mai mult spațiu și vă va permite să vă odihniți mai ușor – asigurați-vă că verificați cu un însoțitor de bord.”

Profită de avantajele cardului de credit

„Faceți întotdeauna achiziții de călătorii folosind un card de credit, mai degrabă decât un card de debit, pentru a profita de protecția împotriva fraudei consumatorilor și de protecția de călătorie”, a sfătuit Menez. „Aceste protecții pot acoperi cazurile în care ați fost taxat accidental de două ori sau în mod fraudulos.”

Companiile de carduri de credit oferă adesea beneficii care fac problemele de călătorie mai puțin frustrante.

„O mulțime de carduri de credit au acoperire gratuită pentru „Întreruperea zborului”, care poate acoperi până la 1.000 USD de persoană”, a menționat Kelly.

Pe lângă faptul că acoperă întârzierile de călătorie sau alte probleme, multe carduri includ și avantaje frumoase care ar putea aduce un plus de lux sau relaxare experienței tale la aeroport.

„Verificați dacă cardul dvs. oferă acces gratuit la lounge”, a recomandat Keyes. „Salonul este o mică oază la aeroport. Este mult mai relaxant să stai departe de agitație. Există mâncare și băuturi gratuite, cafea, vederi frumoase ale avioanelor.”

Chiar dacă nu aveți acces la lounge, unele carduri vă oferă credite de restaurant pe care să le utilizați la restaurantele din aeroport, așa că verificați și asta.

Testează-ți abilitățile de negociere

„Citiți întotdeauna politicile companiei aeriene înainte de a zbura, astfel încât să vă cunoașteți drepturile dacă ar apărea o situație”, a sfătuit Jones.

Companiile aeriene de obicei fac suprarezerve zboruri și trebuie să ceară voluntarilor să renunțe la locurile lor în schimbul voucherelor sau a altor avantaje. Dacă decideți că nu vă deranjează să faceți voluntariat, asigurați-vă că înțelegeți ce aveți de câștigat în tranzacție.

„Să știi că poți negocia pentru despăgubiri”, a spus Keyes. „Întrucât oferă 300 de dolari și apoi 400 de dolari, ar trebui să fii voluntar când merită pentru tine, dar dacă caută mai mulți voluntari, stipulează-i agentului că vrei orice compensație pe care o primește ultimul voluntar, deoarece ultimul voluntar ar putea să nu iasă până când ajunge la 1.000 de dolari.”

De asemenea, poți să ceri și alte avantaje, cum ar fi un loc la clasa business pe zborul de schimb, o rută mai bună, un permis de lounge, tichete de masă și tichete de hotel.

„Există, în esență, un meniu secret de lucruri pe care le poți cere și merită solicitat”, a spus Keyes. „Dacă sunt suficient de disperați, vor juca mingea.”

Așteptați puțin dacă nu aveți nevoie să zburați

O altă opțiune pentru a face experiența călătoriei cu avionul puțin mai suportabilă: așteptați puțin. Experții speră că haosul se va atenua odată cu trecerea timpului.

„Dacă aveți flexibilitate și doriți să așteptați până când lucrurile se stabilizează puțin, luați în considerare să vă împingeți excursia de vară până în septembrie”, a spus Menez.

Prețurile nu sunt la fel de umflate și, cu copiii înapoi la școală, aeroporturile vor fi cu siguranță mai puțin aglomerate.”

Între timp, alegeți să călătoriți în locuri în care puteți ajunge cu mașina sau cu trenul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#haos, #aeroporturi, #intarzieri, #zboruri anulate, #sfaturi, #pasageri , #aeroport