Facebook și Instagram, o amenințare la adresa siguranței celor mici: 100.000 de copii sunt hărțuiți sexual zilnic pe platformele Meta

Vineri, 19 Ianuarie 2024, ora 07:29
1711 citiri
Facebook și Instagram, o amenințare la adresa siguranței celor mici: 100.000 de copii sunt hărțuiți sexual zilnic pe platformele Meta
Copii pe telefon FOTO Pexels

Meta estimează că aproximativ 100.000 de copii care folosesc Facebook şi Instagram au parte zilnic de hărţuire sexuală online, inclusiv prin „imagini ale organelor genitale ale adulţilor”, potrivit documentelor interne ale companiei făcute publice miercuri seară, relatează The Guardian.

Dosarul judiciar făcut public include mai multe acuzaţii împotriva companiei, bazate pe informaţiile primite de biroul procurorului general din New Mexico din prezentările angajaţilor Meta şi comunicările dintre angajaţi. Documentele descriu un incident din 2020, când fiica de 12 ani a unui director de la Apple a fost abordată prin IG Direct (Instagram direct Messenger), produsul de mesagerie al Instagram.

„Acesta este genul de lucru care enervează Apple până la punctul de a ameninţa că ne vă scoate din App Store”, s-a înfuriat un angajat Meta, potrivit documentelor. Un angajat senior Meta a descris modul în care propria fiică a fost abordată prin Instagram, ca mărturie în faţa Congresului SUA, la sfârşitul anului trecut. Eforturile sale de a rezolva problema au fost ignorate, a spus el.

Dosarul este cel mai recent dintr-un proces iniţiat de biroul procurorului general din New Mexico pe 5 decembrie, care susţine că reţelele sociale ale Meta au devenit pieţe pentru prădătorii de copii. Raúl Torrez, procurorul general al statului, a acuzat Meta că le permite adulţilor să găsească, să trimită mesaje copiilor şi să apeleze la grooming-ul sexual (n.r. - ademenirea de către un adult a unui copil, pentru a fi supus abuzurilor sexuale).. Compania a negat afirmaţiile din proces, declarând:„Ne caracterizează greşit munca folosind citate selective şi documente special selectate”.

Meta a emis o declaraţie ca răspuns: „Vrem ca adolescenţii să aibă online experienţe sigure, adecvate vârstei şi avem peste 30 de instrumente pentru a-i sprijini pe ei şi pe părinţii lor. Am petrecut un deceniu lucrând la aceste probleme şi angajând oameni care şi-au dedicat cariera pentru a menţine tinerii în siguranţă şi a-i sprijini online.”

O prezentare internă din 2021 despre siguranţa copiilor a fost, de asemenea, menţionată în proces. Un slide a afirmat că Meta este „subestimată în ceea ce priveşte sexualizarea minorilor pe IG, notabilă în comentariile sexualizate la conţinutul postat de minori”

Plângerea subliniază, de asemenea, preocupările angajaţilor Meta cu privire la siguranţa copiilor. Într-un chat intern Meta din iulie 2020, un angajat a întrebat: „Ce facem în mod special în ceea ce priveşte groomig-ul sexual (ceva despre care tocmai am auzit că se întâmplă des pe TikTok)?” Potrivit plângerii, el a primit un răspuns: „Undeva între zero şi neglijabil”.

Declaraţia Meta menţionează, de asemenea, că compania a făcut „paşi importanţi pentru a preveni ca adolescenţii să experimenteze contacte nedorite, în special din partea adulţilor”.

Procesul din New Mexico urmează unei investigaţii Guardian din aprilie, care a descoperit modul în care Meta nu reuşeşte să raporteze sau să detecteze utilizarea platformelor sale pentru traficul de copii. Ancheta a dezvăluit, de asemenea, modul în care Messenger, serviciul de mesagerie privată al Facebook, este folosit ca platformă pentru traficanţi pentru a comunica pentru a cumpăra şi a vinde copii.

Angajaţii Meta au discutat despre utilizarea Messenger „pentru a coordona activităţile de trafic” şi a facilita „fiecare etapă de exploatare umană (recrutare, coordonare, exploatare) este reprezentată pe platforma noastră”, conform documentelor incluse în dosar.

Cu toate acestea, un e-mail intern din 2017 descrie opoziţia executivă faţă de scanarea Facebook Messenger pentru „conţinut dăunător”, deoarece ar plasa serviciul „într-un dezavantaj competitiv faţă de alte aplicaţii care ar putea oferi mai multă confidenţialitate”, se arată în proces.

În decembrie, Meta a primit critici pe scară largă pentru că a implementat criptarea end-to-end pentru mesajele trimise pe Facebook şi prin Messenger.

Quarterly Report - Editia 4

Veste bună pentru utilizatorii Facebook și Instagram! Meta schimbă modul de afișare a știrilor
Veste bună pentru utilizatorii Facebook și Instagram! Meta schimbă modul de afișare a știrilor
Meta, compania care administrează platforme precum Facebook, a introdus o nouă funcționalitate de afișare a știrilor. Similar cu inițiativa Google, Meta va afișa acum sumarul știrilor...
Noua funcție din Windows 11: copiază textul din pozele de pe telefonul android direct pe PC
Noua funcție din Windows 11: copiază textul din pozele de pe telefonul android direct pe PC
Phone Link este soluția oferită de Microsoft pentru sincronizarea și mirroring-ul smartphone-urilor Android pe un PC sau laptop cu Windows. Recent, Microsoft a anunțat o nouă actualizare...
#hartuire sexuala, #copii, #meta, #Facebook, #Instagram , #Meta