Când ar putea reveni în arbitraj Ovidiu Hațegan, după infarctul suferit duminică

Marti, 29 Martie 2022, ora 10:30
1968 citiri
Când ar putea reveni în arbitraj Ovidiu Hațegan, după infarctul suferit duminică
Ovidiu Hategan FOTO facebook

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct duminică și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

El se află internat la Timișoara și ar putea fi externat joi. În ciuda problemelor avute, Hațegan poate reveni în arbitraj.

”Hațegan este medic la bază. În urma unui antrenament de aseară, a simțit durere în zona pieptului, și-a dat seama singur că este un infarct, a ajuns la urgență la Arad de unde a fost trimis la noi. Suntem singurul institut care tratăm infarctul prin mijloace invazive. A venit în timp util, în primele două ore de la debut. Am reușit să îi facem o coronarografie și să îi punem un stent pe artera înfundată.

Este stabil din toate punctele de vedere. În ceea ce privește prognosticul, sunt cât se poate de optimist. Mortalitatea în infarct e undeva la 10% dacă nu ajungi în timp util la un laborator de coronarografie. Orice infarct poate duce la pierderea vieții.

Până la urmă, din punct de vedere medical, sunt convins că Hațegan va putea practica arbitrajul în continuare. Sperăm însă să fie asta și dorința lui. Tot ce spun acum, am acordul dânsului să transmit.

Acest stent menține acea arteră deschisă și permite trecerea sângelui și oxigenarea tuturor organelor și țesuturilor.

Din punctul nostru de vedere, mâine sau poimâine ar putea să plece din spital. Pe joi ar fi mai sigur. Reintegrarea se face treptat la nivel de săptămâni. Se recomandă chiar activitatea fizică intensă. Eu cred că Hațegan va putea să arbitreze din toamnă sau de anul viitor, dar repet, cu condiția să își mai dorească asta”, a declarat Dr. Luca Tudor, manager IBC Timișoara, la emisiunea Digi Sport Special.

Bianca Andreescu a făcut anunțul mult așteptat: ”Cu o săptămână înainte...”
Bianca Andreescu a făcut anunțul mult așteptat: ”Cu o săptămână înainte...”
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (23 de ani), care se apropie de un an de inactivitate în circuitul WTA, a făcut anunțul mult așteptat privind revenirea sa....
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#hategan, #infarct, #revenire, #arbitraj, #probleme, #toamna , #stiri fotbal
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
"prin mijloace invazive"