Deciziile CNCD dupa scandalul de rasism din handbalul romanesc

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 18:15
2280 citiri
Deciziile CNCD dupa scandalul de rasism din handbalul romanesc
Foto: Facebook/ Allison Pineau

Dr. Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), a declarat, miercuri, ca acest organism a amendat clubul HC Zalau si Federatia Romana de Handbal in cazul de rasism la adresa handbalistei franceze Allison Pineau (HCM Baia Mare).

"Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a constatat miercuri discriminarea si a dat urmatoarele sanctiuni: HC Zalau 5.000 lei (amenda - n. red.), Federatia Romana de Handbal 5.000 lei, observatorul meciului 3.000 lei si cei doi arbitri cate 2.000 lei", a afirmat Cristian Jura.

In continuare, el a precizat: "Nu am primit filmul de la Jandarmerie, iar decizia a fost luata pe baza probelor existente la dosar".

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a solicitat de la Jandarmerie un film despre meciul de la Zalau.

Suporterii echipei HC Zalau au avut manifestari rasiste fata de Pineau (HCM Baia Mare), fosta jucatoare la Oltchim (2012-2013), dubla vicecampioana mondiala cu nationala Frantei (2009, 2011) si cea mai buna handbalista a lumii in 2009, in meciul cu vicecampioana nationala HCM Baia Mare, castigat de echipa oaspete cu scorul de 36-26.

Scandal de rasism in sportul romanesc: O jucatoare de top lanseaza acuzatii serioase

Comisia de Disciplina a FRH a decis in sedinta sa din 15 februarie sa amendeze clubul HC Zalau cu 2.000 lei si l-a sanctionat sa dispute trei jocuri oficiale pe teren propriu fara spectatori.

Ulterior, Comisia de Apel a FRH a admis apelul formulat de HC Zalau si a desfiintat hotararea Comisiei Centrale de Disciplina, motivand ca "din analiza actelor puse la dispozitie de catre cele doua cluburi, inregistrarii video avute la dispozitie, nu rezulta cu certitudine o atitudine a suporterilor echipei gazda care sa poata fi calificata cu tenta rasista la adresa celor doua sportive, Pineau Allison Marie si Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila".

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#scandal rasism handbal, #Pineau scandal rasism handbal, #scandal rasism handbal amenzi , #HC Zalau