Alexandru Dedu, decizii de ultima ora dupa masurile luate de CNCD: "Vom avea toleranta zero!"

Sambata, 12 Martie 2016, ora 13:05
3462 citiri
Alexandru Dedu, decizii de ultima ora dupa masurile luate de CNCD: "Vom avea toleranta zero!"
Foto: Hepta.ro

Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, s-a aratat mahnit intr-un mesaj pe care l-a postat pe o retea de socializare, dupa masurile luate de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in urma scandalului care a explodat dupa un meci in care unei sportive din Franta i s-au adresat injurii rasiste la Zalau.

Dedu a afirmat pe Facebook ca handbalul a primit o lovitura dura de imagine, dupa ce CNCD a hotarat sa amendeze pe toti cei implicati, inclusiv FRH.

Iata mesajul fostului mare handbalist roman:

"Decizia Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii prin care amendeaza pe toti cei implicati in acest meci, inclusiv F.R.H. a fost o lovitura de imagine grea data Handbalului Romanesc. Handbal care se straduie sa reprezinte cu succes culorile Romaniei.

Forul conducator al F.R.H., Consiliul de Administratie, nu a ramas insensibil la cele petrecute, a sesizat gravitatea situatiei si a luat urmatoarea decizie:

"Referitor la prejudiciul de imagine cauzat de casarea Hotararii Comisiei de Disciplina de catre Comisia de Apel in sedinta din data de 22.02.'16, urmata de Hotararea CNCD de sanctionare a FRH, membrii CA au hotarat in unanimitate urmatoarele:

- se revoca membrii Comisiei de Apel ;

- se solicita Presedintelui Comisiei de Apel, "demisia de onoare", care poate fi inaintata CA pana la data de 14.03.'16."

O decizie asumata de toti cei prezenti prin care ne-am aratat ferm pozitia noastra in legatura cu acest tip de evenimente.

Vreau sa atrag atentia tuturor celor implicati in Handbal ca vom avea toleranta zero pentru tot ce aduce atingere demnitatii umane.

Hai Romania!"

De amintit faptul ca in meciul de Liga Nationala de handbal feminin, dintre Zalau si Baia Mare, suporterii echipei HC Zalau au avut manifestari rasiste fata de sportiva din Franta Allison Pineau (HCM Baia Mare), fosta jucatoare la Oltchim (2012-2013), dubla vicecampioana mondiala cu nationala Frantei (2009, 2011) si cea mai buna handbalista a lumii in 2009.

CNCD s-a autosesizat, emitand un comunicat prin care a anuntat care sunt masurile pe care le ia: ''Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a constatat discriminarea sportivei Allison Pineau si a dat urmatoarele sanctiuni: HC Zalau 5.000 lei (amenda), Federatia Romana de Handbal 5.000 lei, observatorul meciului 3.000 lei si cei doi arbitri cate 2.000 lei''.

D.A.

Quarterly Report - Editia 4

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din întreaga țară vor fi desemnați prin tragere la sorţi computerizată
Autoritatea Electorală Permanentă a transmis sâmbătă, 18 mai, că preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare din ţară şi locţiitorii acestora la alegerile pentru membrii...
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
De ce spune Mircea Geoană că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. „Hai să fim serioși”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 18 mai, la Congresul Studenţilor din România, de la Palatul Parlamentului, că sistemul de vot din România este cel mai...
#Alexandru Dedu mesaj scandal rasism, #Dedu despre scandal Pineau, #Dedu mesaj imagine handbal Romania , #stiri HCM Baia Mare