Kovalainen, cel mai bun in antrenamente la Istanbul

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 17:15
1027 citiri
Kovalainen, cel mai bun in antrenamente la Istanbul

Heikki Kovalainen a stabilit in mod surprinzator cel mai bun timp in a doua sesiune de antrenamente libere de la Istanbul, devansandu-i pe Fernando Alonso si Robert Kubica.

Ultima sesiune de antrenamente libere de vineri de la Istanbul a produs cateva surprize in fruntea plutonului, dupa ce Heikki Kovalainen a obtinut la mustata prima pozitie in clasament.

Clasat doar pe locul 10 in cursul diminetii, pilotul echipei McLaren l-a devansat cu numai 0.006 secunde pe ocupantul celui de-al doilea loc, Fernando Alonso. Spaniolul a utilizat in aceasta dupa-amiaza si sistemul KERS, pentru ca Renault sa poata lua o decizie in privinta utilizarii tehnologiei in acest weekend.

O alta surpriza a fost consemnata de Robert Kubica, pilotul echipei BMW-Sauber reusind un excelent loc 3, contrar tuturor asteptarilor si a evolutiilor recente ale germanilor. La randul lor, cei de la Williams au avut o evolutie apreciata in Turcia, Kazuki Nakajima si Nico Rosberg ocupand la final locurile 4 si, respectiv, 7.

Sebastian Vettel a efectuat doar 4 tururi in cursul acestei dupa-amiazi ca urmare a unor probleme tehnice, insa chiar si in aceste conditii pilotilor echipei Red Bull Racing a obtinut locul 5, pozitionandu-se in fata lui Jarno Trulli. La fel ca si dimineata, Brawn GP a facut teste pentru cursa de duminica, Rubens Barrichello si Jenson Button obtinand locurile 8 si, repsectiv, 12.

Mark Webber si Nelson Piquet Jr au incheiat topul primilor 10 piloti, in timp ce Ferrari nu a mai repetat performantele de dimineata. Astfel, Felipe Massa a terminat pe locul 11, in timp ce Kimi Raikkonen a stabilit doar al 15-lea timp al zilei. Pe langa Button, intre cei doi s-au intercalat si Lewis Hamilton si Timo Glock, McLaren avand astfel evolutii inconstante prin cei doi piloti ai sai.

Nick Heidfeld a ocupat locul 16, in timp ce Force India a reusit din nou sa treaca in fata celor de la Toro Rosso, demonstrand inca o data ca promovarea in Q2 de la Monaco nu a fost un simplu accident.

Ultima sesiune de antrenamente libere de la Istanbul se va desfasura sambata cu incepere de la ora 11:00 (ora Romaniei).

Cititi mai multe pe Automarket.ro

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#Heikki Kovalainen, #antrenamente libere Istanbul, #Marele Premiu Turcia, #formula 1 , #Robert Kubica