CCI premiaza firmele aflate "pe val" inainte de criza

   

Camera de Comert si Industrie (CCI) Covasna a decis sa premieze in acest an firmele care s-au 'aflat pe val' inainte de criza.

Presedintele CCI Covasna, Herman Rosner, a precizat ca este pentru prima data in istoria de 16 ani a Topului firmelor cand nu au fost excluse din competitie firmele cu datorii la bugetul de stat.

Potrivit acestuia, decizia a fost adoptata la nivelul Camerei Nationale si a avut in vedere situatia de criza, respectiv faptul ca si statul are datorii importante catre societatile comerciale.

'Topul bazat pe datele din 2008 va fi unul special, care va raspunde la intrebarea: cine a fost pe val inainte de criza?', a declarat Herman Rosner, mentionand ca evaluarea se va face pe baza a sase indicatori - cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, efortul de dezvoltare si eficienta utilizarii capitalului angajat.

Conducerea CCI Covasna a tinut sa enumere cateva date relevante pentru boom-ul economic din 2008: din cele 5.613 de firme care au depus bilantul 2.849 au corespuns criteriilor de eligibilitate, ceea ce a reprezentat o crestere de peste 37% fata de numarul firmelor eligibile in anul 2007.

Cele 677 de firme care au devenit laureate ale Topului judetean au realizat in anul 2008 o cifra de afaceri de 3.446 de milioane de lei (865 de milioane de euro), reprezentand peste 68% din cifra de afaceri realizata pe judet si au realizat o crestere de 67% fata de anul 2007

Firmele din topul covasnean au oferit anul trecut 21.475 de locuri de munca, respectiv, cu 5.126 de locuri de munca mai multe fata de anul 2007, reprezentand o crestere de peste 31%.

'Avand in vedere realizarile de exceptie ale anului 2008, in comparatie cu dificultatile cu care se confrunta companiile in prezent, festivitatea de premiere a firmelor care va fi organizata, vineri, 23 octombrie, suscita un interes aparte fie si pentru a rememora anul economic bun din 2008, pentru a intalni parteneri de succes, pentru a schimba opinii legate de depasirea dificultatilor crizei economice', a declarat Herman Rosner.
Joi, 15 Octombrie 2009, ora 12:11
Sursa: AGERPRES
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor