Interlopii din zona Capitalei, ”călcați” de mascați după SAGA Festival. Clanul Zoicărenilor, bănuit de trafic de heroină VIDEO

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 09:36
7017 citiri
Interlopii din zona Capitalei, ”călcați” de mascați după SAGA Festival. Clanul Zoicărenilor, bănuit de trafic de heroină VIDEO
Mascații au descins la clanul Zoicărenilor FOTO: Captură Poliția -DIICOT

Autoritățile au întețit verificările după ce un tânăr a murit din cauza unei supradoze la SAGA Festival, iar alți peste 90 au avut probleme medicale.

Clanul Zoicărenilor a fost vizat, în dimineața zilei de miercuri, 8 iunie, de percheziții. Jandarmii au spart ușa liderului grupării la primele ore ale dimineții.

Interlopii din clanul Zoicărenilor sunt bănuiți că distribuie heroină în Capitală și județul Ilfov.

”La data de 8 iunie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, desfășoară o operațiune pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de mare risc.

Sunt efectuate 11 percheziții domiciliare, în Municipiul București și județul Ilfov.

Este vizat un grup infracțional organizat, format din 15 persoane, care s-ar fi ocupat cu distribuția de heroină în Capitală.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală - Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri și luarea eventualelor măsuri preventive, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu.

Operațiunea se derulează cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

Acțiunea este realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis Poliția Română și DIICOT.

Cu o zi în urmă, percheziții de amploare au avut loc și în județul Brăila, la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc.

Până în acest moment, spun surse judiciare, încă nu a fost stabilită o legătură directă între clanul vizat și distribuția de droguri de la SAGA Festival.

În urma incidentelor de la festivalul din Capitală, Jandarmeria Română a constatat 129 de infracțiuni, dintre care 119 legate de consumul și traficul de droguri.

Potrivit sursei citate, Agenția Națională Antidrog a desfășurat activități de prevenire în perioada festivalului.

73.000 de persoane au participat la SAGA Festival pe Arena Națională, iar dintre acesta 97 au avut probleme medicale, 13 fiind transportate la spital. Un tânăr de 25 de ani a decedat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#heroina SAGA festival, #clanul Zoicarenilor, #trafic de droguri festival, #mort saga festival , #clan interlopi