Opinie politica: Dan Condrea. Cronica unei morti neanuntate

Marti, 24 Mai 2016, ora 10:26
4081 citiri
Opinie politica: Dan Condrea. Cronica unei morti neanuntate

Brusca. Asa a fost moartea patronului Hexi Pharma, omul impotriva caruia s-a revoltat o tara intreaga. A luat cu el prea multe raspunsuri. Poate de aici si ideea asasinatului.

Prea deodata, prea intr-o zona fara prea multe obstacole, prea inainte de audieri. Nu din conspirationism, ci din prea multe lipsuri care ne impiedica sa aflam adevarul e firesc sa se ridice semne de intrebare.

Romanii inca mai au nelamuriri si cu privire la tragedia din Colectiv. Sa nu mai vorbesc despre nenorocirile din ultimii 20 de ani sau chiar despre dosarul Revolutiei. Acum, acest accident. E firesc sa fie suspiciosi.

E greu sa crezi ca in spatele unui om, necunoscut de marea masa pana de curand, era administrat un intreg sistem de unul singur. Complici au fost, cu siguranta. Si intocmai pe aceia din jurul celui impins in fata nu ii vom cunoaste. Pentru ca nu se doreste demascarea unei intregi caracatite care a pastorit sistemul medical romanesc atata vreme, fara nici cea mai mica mustrare de constiinta.

Serviciile tac. Unii oameni politici care au facut miliarde din afacerile cu statul tac si ei. Sau se precipita pe la TV, strigand ca le e frica pentru propria viata.

Altii care s-au aflat in fruntea Romaniei isi exprima rumoarea. Cert e ca toti au fost intr-o cardasie evidenta prin care altii mai sus-pusi decat ei vor sa anunte ceva. Nu adevarul, caci am ajuns in punctul in care cu greu mai cred ca e cineva care vrea sa ne ia valul de pe ochi, ci doar sa traga un semnal de alarma: ori se potolesc, ori vor fi demascati si "aruncati" multimii revoltate deja de prea multa bataie de joc.

Se simt incoltiti, nicidecum vinovati. Sa fie, oare, o teama, o suspiciune ca mai devreme sau mai tarziu cam toti vor pica?

Incepe un fel de telenovela tipica noua. Cu actori necunoscuti, dar cu multe presupuneri, in care scenariul principal reflecta cat de sensibili putem fi la subiecte invaluite in putina paranoia.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Condrea murit, #patron Hexi Pharma murit, #Dan Condrea accident, #Dan Condrea sinucis , #accident Dan Condrea