Patronul Hexi Pharma a murit: Conspiratii, acuzatii si somatii pentru SRI

Luni, 23 Mai 2016, ora 16:35
58700 citiri
Patronul Hexi Pharma a murit: Conspiratii, acuzatii si somatii pentru SRI
Foto: Romania TV

Luni s-a confirmat ca Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit in urma unui accident rutier produs in judetul Ilfov.

Dupa socul vestii de ieri, ziua de luni a adus multe speculatii referitoare la modul cum a murit si cauzele care l-ar fi putut determina pe Condrea sa se sinucida. Politicieni, cu mai multa sau mai putina relevanta pe actuala scena politica, au emis acuzatii elucubrante sau teorii ale conspiratiei.

Daca initial nu s-a stiut exact daca barbatul din masina era Dan Condrea, acesta a fost identificat, la morga, luni dupa amiaza, de partenera sa de viata. Anchetatorii urmeaza totusi sa dispuna si o analiza ADN.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT informatiile despre ancheta si freamatul de pe scena politica:

17:30 - Medicii legisti din cadrul Institutul de Medicina Legala (IML) Ilfov vor continua necropsia in cazul lui Dan Condrea si marti, cand se vor axa asupra cordului. Potrivit unor surse medicale citate de Agerpres, luni s-a finalizat o prima parte a necropsiei, fiind prelevate mai multe probe. Tot ceea ce s-a recoltat urmeaza sa fie analizat de catre Institutul National de Medicina Legala (INML).

La necropsie s-a observat ca trupul neinsufletit prezenta foarte multe leziuni si fracturi la cap, coloana vertebrala, torace, abdomen, dar si rupturi de organe.

16:38 - Barbatul implicat in accidentul de duminica seara a fost identificat, luni dupa-amiaza, ca fiind Dan Condrea. Trebuie precizat, insa, ca identificarea a fost facuta tot de partenera de viata a omului de afaceri, cea care a spus si duminica seara ca ar fi vorba despre patronul Hexi Pharma, informeaza Digi 24.

16:00 - Autopsia barbatului despre care se crede ca este Dan Condrea a fost finalizata, informeaza Realiatea TV.

15:09 - Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, ca Victor Ponta si Sebastian Ghita incearca sa extraga profit politic din acest eveniment. "Nu acuz presa, presa poate, in mod legitim, sa-si puna intrebari, sa ridice semne de intrebare, sa formuleze opinii, insa cred ca politicienii au obligatia sa nu se repeada sa traga concluzii, au obligatia sa nu emita pareri sau ipoteze.

In acest moment, din pacate, constat ca sunt destui politicieni (...) lipsiti de scrupule care se comporta ca niste corbi si incearca sa extraga profit politic dintr-un eveniment nefericit. Cred ca genul acesta de comportament tatesc nu face bine societatii romanesti", a spus Gorghiu, referindu-se la "Cuplul sudat in prietenie si afaceri Ghita-Ponta", potrivit Agerpres.

14:49 - Victor Ponta, fost premier, a lansat pe Internet un atac la adresa presedintelui Klaus Iohannis. "Pentru ca exista intrebarea in mintile a milioane de romani, eu cred ca - 'a fost nevoie sa moara oameni' ca sa ingropam aceasta uriasa afacere de coruptie si sa nu mai aflam niciodata cine este responsabil! Nu-i asa, Domnule Presedinte!? Si mai cred ceva - 'Coruptia ucide' doar cand are interese personale si directe, Domnul Iohannis. In celelalte cazuri 'coruptia sinucide'!", a scris fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

Apoi, fostul premier a facut si o declaratie la Senat, spunand ca: "A fost nevoie sa moara oameni. Pentru domnul Iohannis a fost nevoie sa moara oameni ca sa aiba Guvernul sau. Acum zic si eu, a fost nevoie sa moara domnul Condrea ca sa fim siguri ca nu mai da declaratii vreodata. La fel, inteleg ca in noiembrie coruptia ucidea. Acum, Iohannis a facut un efort intens de a musamaliza aceasta afacere, care e o afacere de mare coruptie intinsa pe foarte multi ani", arata Realitatea Tv.

14:43 - Partenera de viata a lui Condrea a mers, luni dupa-amiaza, la IML Ilfov, pentru o noua identificare, anunta televiziunile de stiri.

14:40 - Georgian Pop, presedintele comisiei parlamentare de control al SRI, a anuntat ca s-a decis declansarea unui control in urma caruia sa se stabileasca oficial daca Dan Condrea a fost sau nu filat de serviciul secret. Pop a sustinut ca a discutat cu directorul SRI care a negat acest lucru, dar ca este nevoie de un document in care sa fie scris negru pe alb ca SRI nu l-a filat pe Condrea.

13:39 - Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca nu isi doreste ca moartea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, sa genereze o situatie de genul "Elodia reloaded", potrivit Mediafax.

"Nu as vrea sa mai vedem iar 'Elodia reloaded'. E un accident grav, un om care a murit, pentru care familia, prietenii, cunostiintele sufera. Cred ca in mod profesionist si destul de repede, insitutitiile abilitate vor face cercetarile si vor afla adevarul", a declarat Liviu Dragnea.

12:12 - Procurorii citati de Digi24 au afirmat ca patronul Hexi Pharma vorbea la telefon cu iubita sa in momentul accidentului de duminica seara. Aceasta le-a declarat procurorilor ca Dan Condrea i-ar fi spus ca iese sa ia o gura de aer si ca nu se simtea bine.

12:03 - Teodor Atanasiu (PNL), membru al Comisiei de Control SRI: "Nici dosarul Hexi, nici dosarul despre moartea lui Dan Condrea nu tin de siguranta nationala. Am intrebat (despre filaj - n.red.), dar am primit un raspuns oral de la seful SRI ca 'nu'. Acum am cerut si in scris, pentru linistea membrilor Comisiei. Presedintele de comisie vine acum cu o adresa trimisa catre SRI care sa contina toate intrebarile si o adresa destinata opiniei publice".

11:32 - Dan Antonescu, specialist criminolog, a declarat la Digi24 ca in cazul accidentului poate fi vorba si despre o afectiune medicala care sa-l fi impiedicat pe Dan Condrea din manevrarea autoturismului, insa ancheta va stabili care este realitatea.

11:14 - Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis, luni, intr-un comunicat de presa ca Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul PG a preluat dosarul accidentului de duminica seara de la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea.

11:00 - Avocatul Alexandru Lele, fost procuror in celebrul caz Panait, a declarat la Digi24 ca ar trebui avuta in vedere si o a treia posibilitate.

"Nu stiu daca e nevoie de teorii ale conspiratiei, ceea ce ma mira este faptul ca se incearca gasirea unui raspuns doar din perspectiva a doua infractiuni: fie omor, fie accident din culpa ca urmare a unei idei de sinucidere.

Cred ca exista si o a treia varianta, care din punctul meu de vedere ar trebui luata cel mai serios in considerare, respectiv determinarea sinuciderii.

Suntem in prezenta unei afaceri foarte mari, de zeci de milioane de euro. In aceasta afacere, cel care a decedat a avut un monopol, or, un astfel de monopol nu se acorda cuiva doar pentru ochii lui frumosi. In momentul in care o astfel de afacere foarte profitabila e cedata unei persoane, persoana respectiva e tinuta in mod cert sub control, si atunci cand incepe afacerea, si cand ar avea idei de a se desprinde de cei care au lansat-o", a declarat acesta.

Intrebat despre cine ar putea fi vorba, Alexandru Lele a replicat ca "e un raspuns pe care in mod normal ancheta ar trebui sa il dea dupa mai multe demersuri".

10:24 - Surse medicale au declarat pentru Mediafax ca la IML Ilfov, unde se desfasoara necropsia cadavrului implicat in accident, este asteptat si un apartinator al barbatului pentru o noua identificare, pentru ca cea de duminica seara nu este suficienta.

10:20 - Presedintele Comisiei de Control SRI, Georgian Pop (PSD), si-a sunat colegii din comisie si i-a invitat, luni dimineata, la o discutie informala, pentru a se decide daca se convoaca sau nu o sedinta oficiala a comisiei la care sa se discute acest caz, informeaza Digi24.

In acest moment, Senatul si Camera Deputatilor si-au luat liber pentru campania electorala pentru alegerile locale din 5 iunie, asa ca senatorii si deputatii nu sunt la lucru.

Sebastian Ghita (PSD) si Marius Popa (PNL), membri in comisia de control SRI, sustin convocarea comisiei si prezentarea unui raport de catre serviciul de informatii, in timp ce colegul lor Cezar Preda (PNL) spune ca acest lucru nu este necesar, pentru ca "Parchetul isi face treaba".

10:16 - Monica Macovei, fost ministru al Justitiei, a declarat pentru RFI ca are dubii ca Dan Condrea ar fi murit in accidentul de duminica seara. "Da, am dubii, da. Am dubii, pentru ca fata este de nerecunoscut. Momentul este iarasi unul foarte important, urma sa fi dat declaratii, poate ca unii vor sa nu dea declaratii sau el n-ar fi vrut sa dea declaratii. Cred ca era un moment in care disparitia lui, nu fizica, ci din Romania, ar opri multe lucruri", a spus liderul M10.

10:11 - Augustin Lazar a transmis ca Dan Condrea urma sa fie acuzat oficial luni. Acuzatia era de inselaciune sub forma agravata, a precizat procurorul general al Romaniei, citat de Digi 24.

10:07 - Intrebat de ce a durat atat de mult pana cand Dan Condrea sa fie invinuit oficial in dosarul Hexi Pharma, procurorul general Augustin Lazar a spus ca "Suntem intr-o tara democrata si in spatiul public se pot discuta multe, dar ancheta s-a desfasurat exact asa cum trebuia.

Au lucrat 150 de politisiti in toata tara pentru a ridica probe, documente. Au fost desemnati mai multi procurori in cauza. Ancheta a mers intr-un ritm alert ca era in atentia opiniei publice, dar nu toate detaliile au putut fi publice. Ancheta a avansat si astazi se poate stabili un prejudiciu. Suma se va stabili si cred ca in cursul dupa-amiezii vom avea un comunicat".

10:04 - Pe blogul Tolo.ro a aparut informatia potrivit careia un martor din dosarul Hexi Pharma l-ar fi sunat duminica seara pe procurorul de caz. Referitor la aceasta informatie, Augustin Lazar a declarat, luni, ca "Nu putem discuta detalii despre ce s-a intamplat cu un anume martor. Detaliile nu pot fi spuse public. Doresc sa va asigur ca avem resursele necesare si ancheta nu va fi impiedicata de accidentul produs. Lucrurile se vor clarifica cu referire la toate faptele". Acesta a precizat ca nu existau suspiciuni ca Dan Condrea ar fi putut sa se sustraga urmaririi penale.

09:41 - Medicii legisti fac luni necropsia in cazul lui Dan Condrea, anunta Realitatea Tv. Anchetatorii au cerut si un test ADN.

09:12 - Procurorul general Augustin Lazar a declarat, luni dimineata, ca nu sunt indicii ca patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi fost filat, deoarece nu era necesara o astfel de masura.

08:50 - Politistii au reluat, luni dimineata, cercetarea pe drumul unde a avut loc accidentul duminica seara.

Foto: TVR1

08:40 - In privinta unui eventual bilet de adio, Augustin Lazar a spus ca cercetarea este in curs.

08:32 - Intrebat daca barbatul mort in accident este Dan Condrea, procurorul general Augustin Lazar a raspuns ca "indiciile sunt foarte puternice", avand in vedere ca masina apartinea Hexi Pharma si ca la fata locului s-au gasit actele acestuia.

Patronul Hexi Pharma a murit - Procurorul general: Exista indicii ca luni se luau masuri preventive in dosarul Condrea

08:30 - Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, luni dimineata, ca exista indicii ca in dosarul lui Dan Condrea urmau sa fie luate, luni, masuri preventive.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit intr-un accident de masina

Dan Condrea si-ar fi pierdut viata intr-un accident rutier

Patroul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi murit, duminica seara, in urma unui accident rutier, petrecut in judetul Ilfov. Masina in care se afla barbatul care avea asupra sa actele lui Dan Condrea s-a ciocnit violent de un copac. Politistii iau in calcul si varianta sinuciderii, avand in vedere ca la fata locului nu este nicio curba si nici nu exista urme de franare.

Firma lui Dan Condrea, Hexi Pharma, se afla in mijlocul unui scandal izbucnit dupa ce Catalin Tolontan a dezvaluit in Gazeta Sporturilor ca dezinfectantii furnizati spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta, informatiile fiind confirmate de testele de laborator cerute de Ministerul Sanatatii.

Printre consecintele acestor dezvaluiri amintim demisia ministrului Patriciu Achimas Cadariu, dar si deschiderea unui dosar penal si controale inopinate la Hexi Pharma, dar si la numeroase unitati spitalicesti din tara.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Dan Condrea accident, #Dan Condrea murit accident, #Dan Condrea accident masina , #accident Dan Condrea