Patronul Hexi Pharma a murit - Procurorul general: Exista indicii ca luni se luau masuri preventive in dosarul Condrea (Video)

Luni, 23 Mai 2016, ora 08:46
3391 citiri
Patronul Hexi Pharma a murit - Procurorul general: Exista indicii ca luni se luau masuri preventive in dosarul Condrea (Video)
Foto: B1 TV

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat, luni dimineata, ca exista indicii ca in dosarul lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, care ar fi murit intr-un accident de masina duminica seara, urmau sa fie luate, luni, masuri preventive.

"Exista o infractiune de inselaciune agravata si era iminenta chemarea celui in cauza pentru a i se aduce la cunostinta noua invinuire. Apoi fata de ea (persoana in cauza - n.red.) se puteau lua anumite masuri preventive.

Inainte sa stim prejudiciul nu este posibil sa luam masuri preventive impotriva cuiva. Astazi (luni - n.red.) erau toate clare si exista indicii foarte clare ca ar fi fost audiat si s-ar fi intamplat anumite lucruri pe care el le-ar fi stiut. Cei in cauza stiu foarte bine ce au facut si ce urmeaza. Din experienta profesionala stiu ca cei care sunt vizati de cercetare stiu la ce sa se astepte", a declarat Augustin Lazar.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit intr-un accident de masina

Procurorul general al Romaniei a mai spus ca luni urmeaza sa se estimeze prejudiciul, pentru ca sunt toate documentele ridicate, iar cei care sunt abilitati vor face evaluarea acestuia.

Augustin Lazar a precizat ca atunci cand exista un prejudiciu mare "toata lumea intuieste ce se intampla".

Acesta a mentionat ca nu se va schimba cursul anchetei dupa moartea lui Dan Condrea si ca va fi o ancheta efectiva care va clarifica toate lucrurile. "Ancheta va merge inainte cu referire la toate persoanele", a punctat Lazar.

Intrebat daca barbatul mort in accident este Dan Condrea, procurorul general a raspuns ca "indiciile sunt foarte puternice", avand in vedere ca masina apartinea Hexi Pharma si ca la fata locului s-au gasit actele acesteuia.

De asemenea, intrebat daca Dan Condrea ar fi lasat un bilet de adio, Lazar a spus ca cercetarea este in curs si ca luni dimineata organele politiei judiciare se afla la locul accidentului si desfasoara mai multe anchete.

Amintim ca Augustin Lazar a anuntat ca dosarul accidentului in care ar fi murit Dan Condrea va fi preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sub coordonarea procurorului Romulus Varga.

Patronul Hexi Pharma a murit - Dosarul accidentului ajunge la procurorul care ancheta dezinfectantii. Condrea urma sa fie audiat luni

Patroul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi murit, duminica seara, in urma unui accident rutier, petrecut in judetul Ilfov. Masina in care se afla barbatul care avea asupra sa actele lui Dan Condrea s-a ciocnit violent de un copac. Politistii iau in calcul si varianta sinuciderii, avand in vedere ca la fata locului nu este nicio curba si nici nu exista urme de franare.

Firma lui Dan Condrea, Hexi Pharma, se afla in mijlocul unui scandal izbucnit dupa ce Catalin Tolontan a dezvaluit in Gazeta Sporturilor ca dezinfectantii furnizati spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta, informatiile fiind confirmate de testele de laborator cerute de Ministerul Sanatatii.

Printre consecintele acestor dezvaluiri amintim demisia ministrului Patriciu Achimas Cadariu, dar si deschiderea unui dosar penal si controale inopinate la Hexi Pharma, dar si la numeroase unitati spitalicesti din tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Augustin Lazar dosar Condrea, #Dan Condrea accident, #Dan Condrea murit accident , #accident Dan Condrea