Patronul Hexi Pharma a murit - Vicepresedinte al Comisiei SRI: Decesul lui Condrea ridica semne de intrebare

Luni, 23 Mai 2016, ora 06:49
6839 citiri
Patronul Hexi Pharma a murit - Vicepresedinte al Comisiei SRI: Decesul lui Condrea ridica semne de intrebare
Foto: Digi24Tv

Vicepresedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, Octavian Marius Popa, cere si el, alaturi de Sebastian Ghita, convocarea unei sedinte a Comisiei, afirmand ca moartea lui Dan Condrea ridica multe semne de intrebare.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a murit intr-un accident de masina

"Eu l-am sunat pe dl. Georgian Pop (presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI - n.red.). Initial telefonul suna ocupat. Dupa aceea nu mi-a raspuns. Nu am putut sa-l contactez. O sa incerc dimineata. Si eu cred ca trebuie sa ne intalnim, sa vedem ce e de facut. (...)

Capac peste toate, apare acest accident, aceasta moarte, care ridica semne de intrebare. Eu cred ca nu degeaba este ingrijorat Sebastian Ghita", a declarat pentru Mediafax vicepresedintele comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, deputatul PNL Octavian Marius Popa.

El a mai spus ca moartea lui Dan Condrea ridica anumite semne de intrebare.

"Eu cred ca trebuie sa primim niste raspunsuri, ca altfel fiecare dintre noi ne putem gandi la orice - ca s-a sinucis sau ca a fost o crima, un asasinat, cine ar fi putut sa organizeze asa ceva, o intrebare de ce nu a fost arestat sau daca nu a fost arestat, de ce nu era supravegheat atent. Dl. Sebastian Ghita spunea ca era filat, iar eu inclin sa-i dau dreptate, fiindca daca a fost lasat in libertate, singura explicatie logica este ca l-au lasat in libertate fiindca vor aparea elemente noi, dar atunci trebuia sa fie supravegheat 24 din 24 de ore, nu doar cu program intre orele 8.00-16.00", a adaugat Popa.

El nu a exclus ca un eventual filaj sa fi fost facut de un alt serviciu secret, in lumina ultimelor modificari legislative.

"Nu stiu daca vom putea primi noi informatia, pentru ca noi suntem Comisia de supraveghere a comsiei SRI. E foarte posibil ca datorita modificarilor si schimbarilor aparute, SRI sa nu mai fie parte a acestei actiuni si sa ne raspunda scurt si sec: nu am fost noi vizati, intrucat CCR a luat anumite decizii si intrucat Guvernul a dat anumite ordonante, nu am mai avut nicio implicare, ci erau alte servicii care faceau supravegherea referitoare la aceasta ancheta. Eu cred ca ar trebui sa se sesizeze si celelalte comisii", a conchis vicepresedintele Comisiei SRI.

Deputatul Sebastian Ghita a anuntat ca va cere luni in Comisia de control a SRI ca echipa de filaj sa faca public raportul si filmul accidentului, filaj care era "imposibil sa nu existe intr-un astfel de caz in care au murit zeci de mii de oameni prin infectiile nosocomiale".

Patronul Hexi Pharma a murit Sebastian Ghita: Vom cere ca echipa de filaj sa faca public filmul accidentului

"Dupa un asemenea scandal public este imposibil sa nu existe o echipa de filaj. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din ratia de mincare, ci care a participat la o operatiune criminala de pe urma carora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infectiile nosocomiale. Cum sa nu fie urmarit in fiecare moment?", a declarat la o emisiune televizata Ghita.

"Nu ne putem asuma riscul ca Romania sa fie considerata un stat mafiot, nu pot muri oameni fara o explicatie clara. Eu am avut mereu incredere in institutii, dar acesta este un caz care se cere lamurit!", a mai spus deputatul.

Patronul Hexi Pharma a murit - Predoiu vorbeste si de crima. Ponta e socat: Cine are putere sa faca asa ceva?!?

Surse din cadrul Serviciului Roman de Informatii au declarat pentru Mediafax ca serviciul nu l-a filat pe patronul Hexi Pharma avand in vedere ultima decizie a CCR prin care SRI nu poate pune in aplicare masuri de supraveghere intr-o ancheta penala.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, si-ar fi pierdut viata, duminica seara, intr-un accident rutier petrecut in judetul Ilfov, pe drumul ce leaga localitatile Buftea de Corbeanca, medicii urmand sa stabileasca identitatea acestuia dupa testele ADN.

Masina condusa de acesta a intrat intr-un copac, impactul fiind atat de violent incat barbatul si-a pierdut viata pe loc. Echipele de salvatori ajunse la fata locului au gasit o victima desfigurata, alaturi de actele de identitate ale patronului Hexi Pharma.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Dan Condrea murit, #patron Hexi Pharma murit, #Dan Condrea accident, #Dan Condrea sinucis , #accident Dan Condrea