Cat de mare e, de fapt, paguba produsa de Hexi Pharma - ce spune procurorul general

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 13:32
3245 citiri
Cat de mare e, de fapt, paguba produsa de Hexi Pharma - ce spune procurorul general
Foto: Arhiva Hepta.ro

Prejudiciul in dosarul Hexi Pharma "nu este foarte usor sa fie stabilit" din cauza activitatii indelungate a firmelor respective, a spus, vineri procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar.

Lazar a declarat, la Alba Iulia, ca cercetarile sunt in curs si se fac evaluari ale documentelor care au fost ridicate. Procurorul sef a mentionat ca pe rolul Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General sunt doua dosare legate de Dan Condrea.

"Cercetarile sunt in curs, se fac evaluari de documente care au fost ridicate. De asemenea, se efectueaza in continuare perchezitii informatice asupra suporturilor informatice care au fost ridicate si ancheta progreseaza pentru a evalua amploarea prejudiciului.

Se evalueaza prejudiciul care desigur ca nu este foarte usor sa fie stabilit, avand in vedere activitatea destul de indelungata desfasurata de firmele respective", a explucat Lazar.

La mai bine de doua luni de cand a izbucnit scandalul dezinfectantilor diluati, criza care a zdruncinat din temelii sistemul sanitar, procurorii au stabilit pe 24 mai prejudiciul pe care l-a cauzat firma Hexi Pharma.

In ultimii ani, compania farmaceutica a furnizat la scara larga si a umflat preturile unui dezinfectant diluat de pana la 4.000 de ori, livrat in 152 de spitale si mii de camere de operatii.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au stabilit ca Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea de produse biocide neconforme.

Citeste mai multe despre scandalul Hexi Pharma

#prejudiciu Hexi Pharma, #prejudiciu scandal Hexi Pharma, #Hexi Pharma Augustin Lazar , #dezinfectanti