Hexi, experimente sadice pe romani

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 25 August 2016, ora 07:21
10036 citiri
Hexi, experimente sadice pe romani

Catalin Tolontan, autorul dezvaluirilor care au provocat nesfarsitul scandal Hexi - dezinfectanti diluati, a numit intreaga afacere desfasurata de firma infiintata de Dan Condrea un experiment pe viata romanilor. Sinistru si sadic, daca se va dovedi ca e adevarat.

Si nu numai pentru ca a fost impus fara stiinta celor ajunsi cobai fara voie, ci mai ales pentru ca nu ar fi fost posibil sa reziste atatia ani fara protectia si sprijinul institutiilor care ar fi trebuit sa fie primele care sa-l semnaleze.

Expresia sintetizeaza in opinia lui Tolontan practica pe care firma infiintata de Dan Condrea a impus-o de ani de zile pe piata - inventa retete si formule prin care isi dilua concentratia produselor pana in punctul critic dincolo de care doar se experimenta daca dezinfectantii isi pierd sau nu total si eficienta.

Trucul explica si confuzia inca persistenta, in presa si nu numai, intre cele trei tipuri de teste efectuate pana acum in cazul produselor Hexi Pharma - de eficienta, de concentratie si sanitatie - si ale caror rezultate contradictorii au bulversat opinia publica mai mult decat a facut-o scandalul in sine la inceput.

Emisiunea de la Antena 3 de miercuri seara, in care moderatorul Mihai Gadea s-a remarcat prin absenta, iar Mircea Badea prin habarnismul expus cu tupeu pe post de stiinta, a avut in primul rand meritul de a face lumina in ceea ce risca sa devina o disonanta cognitiva nationala.

Cine a urmarit-o a inteles, pe langa lectia de jurnalism, si cum a fost posibil sa se ajunga la rezultate atat de contradictorii in cazul rezultatelor testelor efectuate pe produsele Hexi.

Cum de la teste care indicau o diluare de 10 ori sau in unele cazuri de 2.000 sau 4.200 de ori, in mostrele culese din spitalele din Mures, Calarasi si Brasov, s-a ajuns la rezultate precum cele invocate de procurorul general in urma cu doua zile care aratau de fapt ca unele produse Hexi nu ar fi fost diluate, ci doar cateva ar fi iesit negative.

In comparatie cu Apocalipsa descrisa initial de primele rezultate, cumintenia testelor prezentate de procurorul general al Romaniei a fost un soc la fel de mare, cu atat mai mult cu cat intreg scandalul Hexi-Condrea s-a asezat de la inceput sub aura conspiratiei serviciilor secrete si fortelor economice globale care ar dicta tot mai vizibil directia economiei si politicii romanesti.

O astfel de rasturnare de situatie in tara in care e rezonabil sa presupui, ca simplu consumator de produse si servicii, ca nu doar dezinfectantii, ci si restul lucrurilor sunt diluate dupa aceeasi "reteta" - de la carburanti, alimente si energie pana la teze de doctorat - e mai alarmanta chiar si decat presupusa si mult discutata legatura dintre SRI si firma Hexi.

Intorsatura luata de scandalul Hexi e mai ingrijoratoare si decat cinismul SRI cand a explicat de ce nu a considerat cazul Hexi unul de siguranta nationala, deoarece firma lui Condrea nu era singura de pe piata care practica diluarea produselor folosite in spitale.

Dupa ce am aflat la inceputul scandalului Hexi ca statul nu testa si nu verifica niciodata dezinfectantii in spitale, nici inainte, nici dupa incheierea contractelor, acum intelegem ca nu avem nicio institutie care sa fie in stare sa afle adevarul intr-o problema de care depinde viata tuturor.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#teste dezinfectanti Hexi Pharma , #dezinfectanti