Hexi Pharma a obtinut cele mai multe contracte pentru dezinfectanti in perioada 2011-2015 (Document)

Joi, 02 Iunie 2016, ora 17:40
3424 citiri
Hexi Pharma a obtinut cele mai multe contracte pentru dezinfectanti in perioada 2011-2015 (Document)
Foto: Hexi Pharma

Hexi Pharma, compania care se afla in centrul unui scandal urias ce a zguduit din temelii sistemul sanitar, a obtinut cei mai multi bani din contractele de achizitii de substante biocide in perioada 2011-2015.

Mai exact, valoarea contractelor incheiate de Hexi Pharma in aceasta perioada ajunge la 60 de milioane de lei (13,4 milioane de euro), arata datele publicate joi de Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei.

Diferenta fata de compania aflata pe locul al doilea este destul de mare, avand in vedere ca Al-Carina a incasat putin peste 35 de milioane de lei (8 milioane de euro).

In total, in perioada 2011-2015, Hexi Pharma a incheiat 3.041 de contracte. Dintre acestea, cele mai multe - peste 2.800 - au fost realizate prin atribuire directa.

Iata topul companiilor care au obtinut contracte pentru dezinfectati prin atribuire directa (2011-2015):

Sursa: Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei

Cu toate ca Hexi Pharma a obtinut cele mai valoroase contracte in ultimii 5 ani, in 2015 nu au reusit sa puna mana pe cele mai "grase" dintre ele. In schimb, Al Carina SRL a fost liderul pietei anul trecut.

Afla mai multe detalii despre modul in care Al Carina a obtinut contractele pentru dezinfectanti

Scandalul Hexi Pharma

Hexi Pharma se afla in mijlocul unui scandal urias, izbucnit dupa ce Catalin Tolontan a dezvaluit in Gazeta Sporturilor ca dezinfectantii furnizati spitalelor au concentratii mai mici decat cele inscrise pe eticheta, informatiil confirmate ulterior de testele de laborator cerute de Ministerul Sanatatii.

Vezi acuzatiile pe care le aduc procurorii in dosarul Hexi Pharma: Dezinfectanti diluati in peste 150 de spitale

Initial, procurorii au deschis un dosar penal in rem, ceea ce inseamna ca erau vizate faptele, nu persoanele. Ulterior, procurorii Parchetului General au luat decizia punerii sub urmarire penala a firmei, astfel incat sa nu poata intra in faliment.

De asemenea, ancheta s-a extins, astfel ca Flori Dinu, directorul companiei, a ajuns in arest la domiciliu in acelasi dosar. Separat, joi, ea a fost pusa sub acuzare pentru complicitate la delapidare intr-un alt dosar, deschis de data aceasta de DNA, dar tot in urma scandalului in care este implicata firma de dezinfectanti.

Patronul firmei, Dan Condrea, care urma sa fie pus sub acuzare, a murit intr-un accident de masina.

C.P.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Hexi Pharma contracte biocide, #Hexi Pharma contracte dezinfectanti , #dezinfectanti