Scandalul dezinfectantilor Hexi Pharma anunta dezvaluiri: Am tacut prea mult, am jucat cum a dictat sistemul

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 15:11
19446 citiri
Scandalul dezinfectantilor Hexi Pharma anunta dezvaluiri: Am tacut prea mult, am jucat cum a dictat sistemul
Foto: Hexi Pharma

Reprezentantii companiei farmaceutice Hexi Pharma au transmis, miercuri dimineata, ca in substantele dezinfectante nu au existat niciodata bacterii si ca urmeaza sa faca dezvaluiri din sistemul de sanatate.

Compania a reactionat, astfel, prin intermediul unui comunicat de presa remis Ziare.com, la un articol publicat, miercuri dimineata, pe blogul lui Catalin Tolontan.

"Hexi Pharma a avut si ea bacterii in anumite loturi, normal, ca erau diluate, dar asta aveam s-o aflam abia in 2016!", sustine Tolontan.

Hexi Pharma nu e caz de siguranta nationala - Citeste AICI explicatiile SRI in dosarul infectiilor intraspitalicesti

Compania sustine insa ca informatiile sunt false si ca a facut mereu "verificari riguroase" ale loturilor de dezinfectanti, "in principal pentru efectul antimicrobian".

"Niciodata nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare data, pe fiecare lot in parte, s-au facut teste, daca au fost probleme s-au identificat la timp, astfel incat sub nicio forma nu au ajuns produse cu bacterii catre orice fel de utilizator, fie el spital clinica sau persoana fizica.

Aceasta este o acuzatie extrem de grava si ne uitam cu regret cum, tocmai astazi, intr-un articol in care, in sfarsit se gaseste o corelatie intre punerea in pericol a sanatatii oamenilor si niste dezinfectanti care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma.

Trebuia sa aiba bacterii, ca doar erau diluati? Pe aceasta logica, nu au avut bacterii niciodata, deci nici diluati nu au fost? Nu am comunicat niciodata neadevaruri si nu vom incepe astazi; dar pe firul acestui rationament logic asta ar reiesi", se apara compania in documentul citat.

Hexi Pharma: Probleme imense in sistemul sanitar, am tacut destul!

De asemenea, reprezentantii companiei farmaceutice sustin ca exista "probleme imense" in sistemul sanitar, salutand insa scoaterea acestora la iveala: "E spre binele tuturor".

Vezi acuzatiile pe care le aduc procurorii in dosarul Hexi Pharma: Dezinfectanti diluati in peste 150 de spitale

"La incercarea de schimbare a unui sistem, Hexi Pharma a fost alaturi de mass-media si de opinia publica, nu impotriva. Dar dupa tot ce s-a intamplat, nu vom accepta ca adevarate acte de omor, precum bacterii in dezinfectanti sau, si mai grav, in sterilizati, sa fie puse pe seama Hexi!

Hexi Pharma a tacut mult in acest scandal. A tacut si a primit fiecare piatra aruncata. Asa a decis Dan Condrea. Dintr-un simt al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o incredere prea mare in institutiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am ramas, nu le stim. Dar Romania este o nisa imensa pentru piata de dezinfectanti.

Hexi Pharma, dupa o munca imensa, de-abia se apropia in acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a stiut cum si cui. Dar va atragem atentia, cu tot respectul: Ca n-o sa mai tacem. Ca in ritmul in care este gestionat de mass-media astazi, acest scandal tinde sa ingroape toate problemele din sistemul sanitar", mai transmite compania.

Patronul Hexi Pharma a murit: Perchezitii la locuintele lui Dan Condrea

Comunicatul Hexi Pharma vine la cateva zile dupa moartea patronului companiei, Dan Condrea, care si-a pierdut viata duminica, in urma unui accident rutier. Numele companiei Hexi Pharma a fost implicat intr-un scandal privind dezinfectantii vanduti de aceasta firma si folositi in spitale, care ar fi fost diluati.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
De ce respinge Ioan Aurel Pop candidatura la alegerile prezidențiale. ”Am fost tentat să intru în politică”
Ioan Aurel Pop, unul dintre intelectualii de vârf ai României, a fost invitat de-a lungul timpului de mai multe partide, fie să se alăture unui proiect politic, în calitate de membru, fie să...
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare....
#Hexi Pharma dezvaluiri, #Hexi Pharma sistem sanatate, #Hexi Pharma bacterii, #Hexi Pharma dezinfectanti , #dezinfectanti