Scandalul dezinfectantilor: SRI a remis 503 informari despre infectiile intraspitalicesti, 6 despre Hexi Pharma (Video)

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 19:01
6815 citiri
Scandalul dezinfectantilor: SRI a remis 503 informari despre infectiile intraspitalicesti, 6 despre Hexi Pharma (Video)
Foto: Facebook/SRI

Comisia parlamentara de control al Serviciului Roman de Informatii a dat publicitatii concluziile verificarilor efectuate privind problema infectiilor nosocomiale.

Astfel, aceasta precizeaza ca SRI a transmis 503 informari despre infectiile spitalicesti si sase despre calitatea dezinfectatilor Hexi Pharma, patru anterioare izbucnirii scandalului, alte doua fiind transmise ulterior autoritatilor centrale, informeaza News.ro.

Scandalul dezinfectantilor: SRI sustine ca a trimis 100 de informari in ultimii 5 ani

Iohannis reactioneaza dupa anuntul SRI privind scandalul dezinfectantilor

Controlul comisiei a vizat activitatea SRI in intervalul 2011-2016.

"In intervalul mentionat, SRI a pus la dispozitia factorilor de decizie de la nivel central - presedintilor Romaniei, prim-ministrilor, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, ministrilor Sanatatii, altor ministri si responsabili din domeniul securitatii nationale - 115 documente de informare vizand infectiile intraspitalicesti sau care abordeaza si subiectul infectiilor nosocomiale, iar beneficiarilor de la nivel local - prefectilor si presedintilor de consilii judetene din majoritatea judetelor tarii - 388 de documente de informare vizand acest subiect", se arata intr-un comunicat al Comisiei parlamentare de control al SRI.

Scandalul dezinfectantilor Ciolos: Nu am primit informari de la SRI

Scandalul dezinfectantilor: Ciolos a trimis la Parchet raportul despre Hexi Pharma. Ce a vorbit cu seful SRI (Video)

Unele informari erau legate de activitatea unor companii, inclusiv ale Hexi Pharma.

"SRI a transmis organelor de aplicare a legii un numar de 22 de documente de informare, care cuprindeau indicii privind intrunirea elementelor constitutive ale unor infractiuni", precizeaza comisia.

Indiciile obtinute de catre SRI vizau favorizarea firmei ca furnizor de materiale sanitare/dezinfectanti si acordarea de contracte preferentiale, nerespectarea de catre firma a prevederilor caietului de sarcini si lipsa conformitatii ofertelor, vicierea procesului de atribuire a contractelor etc.

In ce priveste calitatea necorespunzatoare a dezinfectantilor din spitale, inclusiv a celor Hexi Pharma, patru au fost remise presedintilor consiliilor judetene Cluj si Valcea, prefectului judetului Cluj si ministrului Sanatatii.

"Ulterior mediatizarii acestui subiect, SRI a mai transmis doua informari beneficiarilor la nivel central", se spune in comunicat.

Comisia precizeaza ca, in timpul controlului, membrii sai au avut la dispozitie un inventar complet cu informarile transmise de catre SRI in perioada de referinta.

Totodata a fost verificata si o eventuala legatura intre SRI si Hexi Pharma.

La inceputul saptamanii trecute, Serviciul Roman de Informatii a anuntat ca stia despre situatia privind infectiile intraspitalicesti, mentionand ca a transmis o suta de informari in ultimii cinci ani decidentilor legali.

Precizarile au venit dupa ce Gazeta Sporturilor a publicat un material potrivit caruia, SRI ar fi stiut de problemele cu dezinfectantii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#SRI informari dezinfectanti, #SRI informari Hexi Pharma, #SRI informari infectii spitale , #dezinfectanti