Hexi Pharma sustine ca Flori Dinu nu a facut declaratii, dar recunoaste ca retetele erau schimbate

Sambata, 28 Mai 2016, ora 14:52
4029 citiri
Hexi Pharma sustine ca Flori Dinu nu a facut declaratii, dar recunoaste ca retetele erau schimbate
Foto: Hexi Pharma

Directorul Hexi Pharma Flori Dinu nu a facut nici vineri seara, nici in cursul zilei de sambata, nici un fel de declaratii la Parchet, se arata intr-un comunicat al Hexi Pharma, care citeaza afirmatii ale avocatilor acesteia.

"Avem informatii sigure de la avocati ca nu a dat nici un fel de declaratii pana in acest moment si informatii de la angajatii companiei ca, in cursul zilei de ieri, in urma unei anchete interne, ar fi aflat de la directorul de productie ca existau, intr-adevar, retete schimbate pentru o parte dintre produse, dar ca dilutia era conform normelor europene de biocizi, astfel incat produsele sa fie eficiente. Din informatiile de la avocat, nu a declarat acest lucru pana in acest moment intrucat nu a avut ocazia", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, reprezentantii Hexi Pharma neaga ca Flori Dinu nu s-ar fi prezentat la audieri, fiind ridicata de pe strada si sustin ca a existat o citatie de la Parchet pentru vineri, ora 17.00, dar pentru Hexi Pharma in general.

"Informatia ca a fost citata si nu s-a prezentat este falsa. Mandatul de aducere a venit la ora 16.00 in timp ce Flori Dinu era la serviciu. A colaborat cu organele de ancheta inca de la inceput si s-ar fi prezentat oricum la Parchet la ora 17.00. Nu a fost ridicata de acasa sau de pe strada, a mers impreuna cu reprezentantii Parchetului de la birou si acestia nu au trimis mascati", se mai arata in comunicat.

Vineri, dupa retinerea lui Flori Dinu, au aparut informatii conform carora la audieri aceasta ar fi spus ca produsele Hexi Pharma erau diluate la indicatiile patronului firmei Dan Condrea.

Flori Dinu va fi dusa sambata la Judecatoria Sectorului 5, cu propunere de arestare preventiva, fiind acuzata de 128 de infractiuni de inselaciune, majoritatea in forma continuata si de participare improprie la zadarnicirea combaterii bolilor.

De asemenea, Mihail Leva, directorul de productie al Hexi Pharma, a fost pus sub acuzare si este cercetat sub control judiciar.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.

Referitor la prejudiciul stabilit de anchetatori, Flori Dinu a aratat ca nu stie precis cum s-a estimat suma, dar ca "aceasta coincide cu cifra de afaceri pe ultimii doi ani".

Alexandru Dan Condrea controla sau era actionar in Romania la cel putin sase firme, majoritatea din domeniul serviciilor medicale. Afacerile cumulate ale companiilor sale au depasit 30 milioane de lei in 2014.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Hexi Pharma declaratii director, #Hexi Pharma reteta dezinfectanti , #Flori Dinu