Angajatii Hidroelectrica s-au blocat in subteran in hidrocentralele mari UPDATE

Vineri, 09 Decembrie 2016, ora 22:48
7075 citiri
Angajatii Hidroelectrica s-au blocat in subteran in hidrocentralele mari UPDATE
Foto: Hidroelectrica

Sindicalistii producatorului de energie Hidroelectrica, membri ai sindicatului Hidrosind, s-au blocat incepand de vineri seara in subteran in centralele mari, pentru ca sunt nemultumiti ca autoritatile nu le-au acceptat revendicarile.

Acestia protesteaza fata de blocarea negocierilor privind Contractul Colectiv de Munca pentru anul viitor.

"Incepand de vineri, 9 decembrie, orele 19:00 (sau alta ora la care se schimba tura), din centralele mari, adica in primul rand cele subterane, nimeni nu mai pleaca acasa", spune Nicolae Aurariu, presedintele sindicatului.

Aproximativ 150 de angajati ai producatorului de energie Hidroelectrica, membri Hidrosind, au pichetat, joi, timp de doua ore, sediul societatii de stat din Capitala.

Aurariu spune ca administratia nu accepta niciuna din revendicarile angajatilor, iar directoratul "nu a avut chef sau curaj sa dea ochii" cu protestatarii.

Protestele vor continua si sambata, intre orele 10:00 si 13:00. Astfel, fiecare schimb care vine la munca va ramane in centrala, fara sa mai plece acasa, precizeaza seful de sindicat.

In hidrocentralele Portile I si II, Lotru, Bradisor, Stejaru, Vidraru, Mariselu, Retezat, Ruieni, Sugag, Gilceag, Sasciori, Remeti, Munteni si Tismana vor fi cel putin patru ture din cinci, precizeaza Aurariu.

"Personalul respectiv va sta cuminte la locul de munca, cei aflati in tura conform graficului aprobat isi vor vedea de treaba in instalatii, iar ceilalti le vor face 'galerie'. Invitam si conducerea sucursalelor langa noi, poate ca-si vor aduce aminte de vremurile bune", spune Aurariu.

UPDATE Angajatii care s-au blocat in subteran anunta ca au avut discutii cu reprezentanti ai Ministerului Energiei si au decis sa renunte la proteste pana luni, cand vor avea alte negocieri cu conducerea ministerului.

In functie de rezultatul acestor discutii, sindicalistii vor decide daca vor relua sau nu protestele.

"Dupa doua ore de protest conform programului, in urma discutiilor purtate cu oficiali din Ministerul Energiei, acestia au realizat mult mai repede decat administratia Hidroelectrica SA cat de grava este situatia. In urma implicarii ministerului in medierea conflictului dintre sindicat si conducerea dualista a Hidroelectrica, in incercarea solutionarii acestuia, am hotarat sa intrerupem protestul in aceasta seara", se arata intr-un comunicat transmis, vineri seara, de sindicalistii Hidrosind.

Motivul principal al protestului de joi a fost impasul in care sunt negocierile privind Contractul Colectiv de Munca pentru anul 2017 si "probabilitatea mare de a declansa conflictul colectiv de munca, cu parcurgea pasilor legali pentru declansarea grevei".

Hidroelectrica este una din cele mai profitabile companii de stat si estimeaza un profit pe primele zece luni ale acestui an de aproape 1,3 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de perioada similara a anului trecut.

Citește și:
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
După eșecul pe piața asigurărilor cu City Insurance, acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este implicată în scandalul Euroins, companie intrată recent în insolvență. În...
#Hidroelectrica protest, #Hidroelectrica angajatii blocati subteran , #angajati