Fostul director Hidroelectrica, Traian Oprea - concediat, alaturi de 300 de salariati

Marti, 21 Mai 2013, ora 23:34
3157 citiri
Fostul director Hidroelectrica, Traian Oprea - concediat, alaturi de 300 de salariati
Foto: Arhiva

Fostul director general al Hidroelectrica Traian Oprea a fost concediat marti din compania de stat, unde ocupa un post de inginer, alaturi de alti 303 salariati, printre care lideri de sindicat, directori si sotii de directori.

In urma acestor disponibilizari, numarul angajatilor Hidroelectrica scade la aproximativ 4.500.

"Astazi (marti - n.red.) au fost disponibilizati 304 salariati, printre care directori, lideri de sindicat si sotii de directori. Cand a auzit de concedieri, Traian Oprea s-a imbolnavit subit si s-a internat. In consecinta, am trimis executorul judecatoresc", a declarat Remus Borza, seful Euro Insol, administratorul judiciar al producatorului de energie.

Potrivit lui Borza, Oprea detinea o functie de "simplu inginer" in Hidroelectrica. Intrebat de ce l-a concediat, Borza a afirmat: "De competent ce era".

Oprea a fost director general la Hidroelectrica in perioada 2003-2009. El a fost retras in 2009 pe pozitia de director general adjunct, presedintele Traian Basescu declarand atunci ca pentru inlocuirea lui si-a folosit influenta asupra Guvernului.

In luna ianuarie, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a numit pe Oprea consilier personal. Premierul Victor Ponta a spus atunci ca s-a suparat cand a aflat ca "Vosganian il ia consilier tocmai pe cel care a semnat toate contractele cu baietii destepti". Ulterior, Vosganian a renuntat la Oprea.

Hidroelectrica este in insolventa din iunie anul trecut. Printre cauzele insolventei se numara vanzarea energiei la preturi scazute catre mai multi beneficiari, numiti de Basescu "baieti destepti". Oprea s-a aflat la conducerea Hidroelectrica in perioada cand au fost semnate contractele cu "baietii destepti".

#director Hidroelectrica concendiat, #Traian Oprea Hidroelectrica concediat , #angajati
Comentarii