Pericol de incendiu la Portile de Fier I? Ce explicatii da Hidroelectrica

Marti, 17 Februarie 2015, ora 19:26
3105 citiri
Pericol de incendiu la Portile de Fier I? Ce explicatii da Hidroelectrica
Foto: Hidroelectrica

Hidroelectrica a negat ca exista pericol de incendiu la Portile de Fier 1, din cauza infiltratiilor care ar avea loc prin crapaturile barajului, dupa cum a declarat presedintele Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu.

"Starea tehnica a partii de constructie si a echipamentelor de la barajul deversor Portile de Fier 1 nu pune sub nicio forma in pericol siguranta in functionare a grupurilor energetice, a barajului, a personalului de exploatare sau a obiectivelor si populatiei din aval", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Hidroelectrica.

De asemenea, compania a mai transmis ca tine in permanenta sub control starea constructiilor hidroenergetice aflate in administrarea sa.

"Amenajarea Portile de Fier 1 este urmarita in permanenta de catre personal specializat in urmarirea comportarii constructiilor prin intermediul a 2910 aparate de masura si control montate pe baraj", se mai arata in comunicat.

Din informatiile pe care le detine Hidroelectrica rezulta ca barajul se afla in conditii tehnice care permit exploatarea in conditii de siguranta.

"Fisurile si infiltratiile existente, care de altfel sunt uzuale la astfel de constructii, nu pun in pericol functionarea in conditii de siguranta a barajului si a echipamentelor hidro-electro-mecanice, fapt atestat prin experize, autorizatii si concluziile Comisia de Urmarire a Comportarii Constructiilor (CUCC) ", a mai transmis Hidroelectrica.

Cristinel Pppescu: Risc de incediu!

Presedintele Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca din cauza unor lucrari care nu s-au facut de-a lungul timpului la Barajul Portile de Fier I au aparut fisuri si rupturi la stavilele barajului deversor, iar izolatia electrica, pusa in functiune in anii '70, poate duce la un scurtcircuit urmat de incendiu.

Pericol de incendiu la Portile de Fier I: Probleme grave de functionare

"Instalatia de actionare si automatizare (hidraulica si electrica) a barajului deversor de la Portile de Fier I, avand in vedere ca este pusa in functiune din anii '70, are o serie de probleme grave de functionare. Precizam ca instalatia este expusa unor factori climatici extremi (umiditate, ger, condens, caldura excesiva).

Din lipsa fondurilor de investitii reparatia capitala si modernizarea barajului nu a fost realizata, cu toate ca este imperios necesara, nerealizarea acesteia putand avea consecinte foarte grave pentru populatia din aval de hidrocentrala, pentru mediul inconjurator si pentru buna functionare a hidrocentralei insasi.

In galeriile barajului deversor exista fisuri care au actionat in timp si infiltratii foarte mari, au aparut fisuri si rupturi la stavilele barajului deversor si exista pericol de a nu putea inchide/deschide stavilele barajului deversor", a sustinut Cristinel Popescu.

Totodata, acesta a mai spus ca si salariatii Hidroelectrica sunt in pericol.

La randul sau, conducerea companiei a transmis ca Cristinel Popescu a fost concediat disciplinar si ca sindicatul Portile de Fier si-a pierdut reprezentativitatea la nivelul companiei,

C.P.

Citește și:
Marcel Ciolacu susține că Iohannis e obligat să îl desemneze premier: „Nu cred că o va face din inimă”
Marcel Ciolacu susține că Iohannis e obligat să îl desemneze premier: „Nu cred că o va face din inimă”
Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, este convins că președintele Klaus Iohannis îl va desemna premier, chiar dacă nu o va face „din inimă”. Ciolacu a declarat la...
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
#fisuri Portile de Fier I, #Hidroelectrica Portile Fier I, #pericole Portile de Fier I , #angajati
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ăști-ar fi-n stare să-i pună și foc, numa' să mențină prețu' kw-lui!