Pericol de incendiu la Portile de Fier I? Ce explicatii da Hidroelectrica

Marti, 17 Februarie 2015, ora 19:26
3005 citiri
Pericol de incendiu la Portile de Fier I? Ce explicatii da Hidroelectrica

Hidroelectrica a negat ca exista pericol de incendiu la Portile de Fier 1, din cauza infiltratiilor care ar avea loc prin crapaturile barajului, dupa cum a declarat presedintele Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu.

"Starea tehnica a partii de constructie si a echipamentelor de la barajul deversor Portile de Fier 1 nu pune sub nicio forma in pericol siguranta in functionare a grupurilor energetice, a barajului, a personalului de exploatare sau a obiectivelor si populatiei din aval", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Hidroelectrica.

De asemenea, compania a mai transmis ca tine in permanenta sub control starea constructiilor hidroenergetice aflate in administrarea sa.

"Amenajarea Portile de Fier 1 este urmarita in permanenta de catre personal specializat in urmarirea comportarii constructiilor prin intermediul a 2910 aparate de masura si control montate pe baraj", se mai arata in comunicat.

Din informatiile pe care le detine Hidroelectrica rezulta ca barajul se afla in conditii tehnice care permit exploatarea in conditii de siguranta.

"Fisurile si infiltratiile existente, care de altfel sunt uzuale la astfel de constructii, nu pun in pericol functionarea in conditii de siguranta a barajului si a echipamentelor hidro-electro-mecanice, fapt atestat prin experize, autorizatii si concluziile Comisia de Urmarire a Comportarii Constructiilor (CUCC) ", a mai transmis Hidroelectrica.

Cristinel Pppescu: Risc de incediu!

Presedintele Sindicatului Portile de Fier, Cristinel Popescu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca din cauza unor lucrari care nu s-au facut de-a lungul timpului la Barajul Portile de Fier I au aparut fisuri si rupturi la stavilele barajului deversor, iar izolatia electrica, pusa in functiune in anii '70, poate duce la un scurtcircuit urmat de incendiu.

Pericol de incendiu la Portile de Fier I: Probleme grave de functionare

"Instalatia de actionare si automatizare (hidraulica si electrica) a barajului deversor de la Portile de Fier I, avand in vedere ca este pusa in functiune din anii '70, are o serie de probleme grave de functionare. Precizam ca instalatia este expusa unor factori climatici extremi (umiditate, ger, condens, caldura excesiva).

Din lipsa fondurilor de investitii reparatia capitala si modernizarea barajului nu a fost realizata, cu toate ca este imperios necesara, nerealizarea acesteia putand avea consecinte foarte grave pentru populatia din aval de hidrocentrala, pentru mediul inconjurator si pentru buna functionare a hidrocentralei insasi.

In galeriile barajului deversor exista fisuri care au actionat in timp si infiltratii foarte mari, au aparut fisuri si rupturi la stavilele barajului deversor si exista pericol de a nu putea inchide/deschide stavilele barajului deversor", a sustinut Cristinel Popescu.

Totodata, acesta a mai spus ca si salariatii Hidroelectrica sunt in pericol.

La randul sau, conducerea companiei a transmis ca Cristinel Popescu a fost concediat disciplinar si ca sindicatul Portile de Fier si-a pierdut reprezentativitatea la nivelul companiei,

C.P.

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Ăști-ar fi-n stare să-i pună și foc, numa' să mențină prețu' kw-lui!