Afla salariile uriase pe care le primesc angajatii Hidroelectica (Video)

Vineri, 17 August 2012, ora 15:24
5827 citiri
Afla salariile uriase pe care le primesc angajatii Hidroelectica (Video)

Seful firmei Euro Insol si administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, au semnalat, vineri, situatia atipica din cadrul Hidroelectrica legata de salariul mediu, care este de 1.643 euro si de primele acordate angajatilor.

"Contractul colectiv de munca in Hidroelectrica, incheiat in 2005 si care expira in 2014, are multe anomalii, este impovarator pentru indicatorii financiari ai companiei si incurajeaza nemunca", a declarat Remus Borza.

Potrivit acestuia, ponderea salariului de baza pentru timpul efectiv lucrat este de 41% din totalul veniturilor pe salariat, iar diferenta de 59% este reprezentata de sporuri si indemnizatii.

Insolventa, cartea neagra a Hidroelectrica - Pierderi de 1,1 miliarde de euro din contractele cu baietii destepti

"Este atipic, n-am mai auzit nicaieri in lumea asta. Mai mult de jumatate dam pe altceva decat pe munca", a afirmat Borza.

El a adaugat ca salariatii companiei de stat, intrata in insolventa in luna iunie a anului curent, beneficiaza de 70 de beneficii, prime jubiliare, indemnizatii, a caror pondere este mai mare cu 300% fata de salariul de baza.

Borza a precizat ca, potrivit contractului colectiv de munca, un salariat disponibilizat beneficiaza de 48 salarii compensatorii, in timp ce o persoana care iese la pensie primeste echivalentul a 12 salarii.

"Un sofer de la Hidroelectrica are un salariu brut in luna iunie 2012 de 9.900 lei", a spus Borza. Salariile de incadrare ale soferilor in Hidroelectrica pornesc de la 2.700 de lei.

Cheltuielile cu personalul Hidroelectrica bugetate pentru acest an se ridica la 461,5 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult fata de anul 2011, potrivit raportului elaborat de Euro Insol.

Pe langa contractul colectiv de munca, care dezavantajeaza compania, Borza aidentificat si alte surse, care au dus la intrarea companiei in insolventa, printre care se numara vanzarile de energie catre "baietii destepti", managementului deficitar, investitiile neperformante, seceta prelungita, precum si achizitia de energie de la terti.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com