Chitoiu: FMI a apreciat "ca rezultat deosebit" reorganizarea Hidroelectrica

Sambata, 11 August 2012, ora 16:00
1719 citiri
Chitoiu: FMI a apreciat "ca rezultat deosebit" reorganizarea Hidroelectrica

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, sambata, la iesirea de la negocierile cu reprezentantii FMI ca acestia au apreciat ca rezultat deosebit reorganizarea prin insolventa a companiei Hidroelectrica.

"Au fost foarte multumiti de reglementarile aprobate in domeniul energetic, de pachetul de energie, de extinderea platformei OPCOM pentru tranzactionarea si a gazelor. De asemenea, au mentionat in mod expres ca rezultat deosebit reorganizarea prin insolventa a companiei Hidroelectrica. Au considerat-o o masura exceptionala de viabilizare a unei companii de stat", a declarat Daniel Chitoiu.

Ministrul Economiei a mai spus ca a gasit intelegere de la oficialii FMI pentru intarzierile la privatizarea unor companii.

"De asemenea, au apreciat pozitiv ca eforturile noastre au fost intensificate de cand am preluat conducerea ministerului Economiei si am recuperat mare parte din intarzieri. De asemenea, au considerat justificate unele intarzieri in listarea unor companii si in implementarea managementului privat, fapt pentru care au fost de acord sa decalam termenele pentru listari la Romgaz si la Nuclerelectrica, Hidroelectrica si, de asemenea, implementarea managementului privat, profesionist, in aceste companii pana la sfarsitul anului", a spus Chitoiu.

Tribunalul Bucuresti a admis pe 20 iunie cererea Hidroelectrica de intrare in insolventa, fiind numit ca administrator judiciar firma Euro Insol.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Erik de Vrijer, face o vizita la Bucuresti intre 31 iulie-13 august pentru a realiza cea de-a sasea evaluare a acordului stand by cu Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#FMI reorganizare Hidroelectrica, #reorganizare insolventa Hidroelectrica , #insolventa