Ziare.com

Comisioane de milioane de euro la Hidroelectrica si Oltchim

Vineri, 08 Martie 2013, ora 08:23

   

Comisioane de milioane de euro la Hidroelectrica si Oltchim
Administratorii judiciari care se ocupa de procedurile de insolventa ale companiilor Hidroelectrica si Oltchim vor incasa comisioane de milioane de euro, pe langa remuneratia primita de la statul roman.

Potrivit Evenimentul Zilei, pe langa remuneratia asigurata de stat (cuprinsa intre cateva mii si cateva zeci de mii de euro, lunar), administratorii judiciari primesc de la creditori comisioane consistente.

Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv, unul din administratorii judiciari ai Oltchim, alaturi de BDO Business Restructuring, spune ca nivelul comisioanelor va fi negociat curand.

"In mod normal, in Bucu resti nivelul este de 7-8% din valoarea datoriei recuperate. Insa, in functie de cum vor merge discutiile, se poate ajunge si la 3-5%", a spus acesta pentru EVZ. Oltchim are la creditori datorii de circa 200 de milioane de euro (exceptand creantele Electrica si AVAS). Piperea spune ca 80% din acestea pot fi recuperate. Daca luam in calcul un comision de 3%, rezulta o valoare de 4,8 milioane de euro.

Daca atat gradul de recuperare, cat si comisionul incasat vor avea valoarea maxima estimata, suma urca la 12,8 milioane de euro. Banii sunt platiti de creditorii companiei in contul sumelor recuperate de administratorul judiciar.

Tinand cont ca de luni bune combinatul lucreaza sub 10% din capacitate si nu ramburseaza lunar nici macar 1% din restante, gradul de recuperare de 80% avansat ar putea fi totusi exagerat.

La Hidroelectrica suma este ceva mai mica. "Daca iese din insolventa pana pe 26 iunie, comisionul este 2,5 milioane de euro. In caz contrar, va fi de circa un milion. Valoarea nu are de-a face cu recuperarea datoriilor ci cu indeplinirea anumitor criterii, cum ar fi rezolvarea contestatiilor din instanta", a declarat pentru sursa citata Remus Borza, reprezentantul Euroinsol, administratorul judiciar.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3637 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hidroelectrica de unde are datorii!?

Probabil a fost administrata fraudulos, ... sa plateasca administratorii din trecut datoriile facute!
Hidroelectrica vinde curent cu cheltuieli de productzie f mici, de 8 cc / kw, nu au cum sa produca in pierdere!

 

De la vanzarea de curent ieftin firmei Grivco.

Firma patronata de Felix-Mircea Voiculescu,care apoi o revindea scump.

Uite ce zic astia! ALRO lu Udrea primeste curent!

Gratis!
http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12207322-alro-este-singurul-beneficiar-energie-ieftina-care-nu-fost-deschis-privinta-unor-negocieri-corecte-surse.htm


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor